Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock

Rock klopt Aspinall in ‘klassieker’, Van den Bergh ook door

Josh Rock heeft zijn droomdebuut op het WK een vervolg gegeven met een overwinning op Nathan Aspinall, terwijl ook Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton de laatste 16 behalen.

Dimitri van den Bergh vs Krzysztof Ratajski

Na de kerstbreak werd het WK weer in gang geschoten door Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski. Waar de eerste fase van dit toernooi nog niet helemaal op niveau was, zo leken de spelers ook in de eerste set van deze partij nog wat nerveus. Ratajski begon met een 16-darter, waarna Van den Bergh een 17-darter gooide. Twee breaks volgden, waardoor er meteen een vijfde leg kwam. Nadat Van den Bergh vier pijlen voor de set miste, deed Ratajski hetzelfde. De Belg was uiteindelijk de gelukkigste en wist met een 21-darter alsnog de set binnen te slepen. De zenuwen leken daarna weg: met legs in 13, 14 en 13 blaasde hij de Pool in set twee helemaal weg.

Ratajski moest aan de bak, maar ook ‘The Polish Eagle’ vond een wonderset. Hij startte met een 135-finish, waarna legs in 16 en 11 pijlen hem de aansluiting bezorgde. Van den Bergh zakte weer wat weg, maar met een 16-darter liet hij in set vier zien er nog te zijn. Ratajski haakte aan met een leg in hetzelfde aantal pijlen, waarna ook Van den Bergh weer een 16-darter vond. Met een 15-darter vond ‘The Dream Maker’ daarna een break, waardoor de stand op 3-1 in sets kwam. Het woord was aan Ratajski: de volgende set moest hij winnen, anders ging de wedstrijd verloren. Met een 15-darter startte hij ook prima, maar hij liet Van den Bergh in de set komen door daarna drie pijlen op de dubbels te missen. De Belg profiteerde optimaal door een leg later 71 uit te gooien voor een break. Een 14-darter volgde: Van den Bergh keert terug bij de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 92.92 / 52.2%
Krzysztof Ratajski: 92.38 / 36.8%

Nathan Aspinall vs Josh Rock

Een wedstrijd om vooraf al je vingers bij af te likken: Nathan Aspinall vs Josh Rock. Beide mannen moesten het dan wel waar gaan maken, maar in de eerste set lieten ze al zien er beide zin in te hebben. Met een 15-darter gaf Rock het startsein, waarna Aspinall volgde met een 13-darter. Rock volgde dit voorbeeld, waarna Aspinall er met een 16-darter een beslissende leg uitsleepte. Rock zorgde juist op dit moment voor wat magie: een 141-finish voor een 12-darter bezorgde de Noord-Ier de set.

Met een knappe laatste pijl op dubbel 8 kwam Aspinall uit de pauze, al overleefde hij hiervoor wel twee missers van Rock op tops. Een 11-darter van de Engelsman volgde, waarna hij in zijn eigen legs drie setdarts miste. Rock haakte aan, maar kon een leg later niet profiteren van nieuwe missers van ‘The Asp’: de stand kwam op 1-1. Rock leek het even helemaal kwijt. Aspinall brak ‘Rocky’ meteen in set drie, waarna hij zijn eigen leg hield in 17 pijlen. Wederom werden er hierna heel wat setdarts gemist, waardoor Rock nog even hoop hield. Een 14-darter van Aspinall later was die hoop verdwenen. De Engelsman mocht aan set vier gaan beginnen en kan al een flink gat gaan slaan, maar ineens schoot Rock weer wakker. Met een 13-darter vond hij een break, waarna hij die met een legs in 16 pijlen verzilverde. Aspinall zette wat druk met een 11-darter, maar genoeg was het niet. Zes perfecte pijlen leidden Rock uiteindelijk naar een 11-darter: 2-2 in sets.

Beide mannen begonnen set vijf met een 18-darter, waarna een sterke 70-finish Rock een leg opleverde. Aspinall sleepte er een beslissende leg uit, waarna een cruciaal moment volgde. Aspinall miste dubbel tien voor een 140-finish, waarna Rock met zijn laatste pijl dubbel vijf vond en op 3-2 in sets kwam. De partij verdiende een zevende en beslissende set en ‘The Asp’ zorgde hier ook voor. Met drie 15-darters bracht hij de stand op 3-3: wie nu zijn zenuwen het beste de baas kon blijven zou de wedstrijd winnen. Met legs in 17 en 15 pijlen leek Rock dit te zijn, maar Aspinall brak met een 14-darter meteen terug. De Engelsman verprutste het daarna echter voor hemzelf: drie pijlen op de dubbels werden gemist, waardoor hij Rock terug liet komen voor 70. De Noord-Ier kende geen twijfel: met twee pijlen ging het uit, de volgende ronde was bereikt. Het droomdebuut van de 21-jarige krijgt een vervolg dit WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Nathan Aspinall: 98.19 / 28.8%
Josh Rock: 95.92 / 42.4%

Jonny Clayton vs Brendan Dolan

Na het spektakel van de vorige wedstrijd was het aan Jonny Clayton en Brendan Dolan om nog een mooi einde aan de middag toe te voegen. De Welshman begon als topfavoriet aan deze partij, maar het was de Noord-Ier die meteen een break pakte. Clayton sloeg snel terug met legs in 14 en 13 pijlen, waarna Dolan een 18-darter gooide. De set ging uiteindelijk toch naar ‘The Ferret’: met een 14-darter bleef hij Dolan te slim af. Met een 12-darter schoot Dolan uit de startblokken in set twee, maar Clayton bleef hem op de hielen zitten met een 18-darter. Een 13-darter later had de Welshman zelfs weer een break te pakken, maar Dolan counterde dit door zelf 108 uit te gooien voor een re-break. Weer kwam er een beslissende leg, weer was Clayton hierin de sterkste: met een 16-darter verdubbelde hij zijn voorsprong.

Set drie volgde het voorbeeld van de eerste twee sets. Dolan kwam op een 1-0 voorsprong, waarna Clayton zich met een 14-darter terugvocht. Beide mannen hielden hun eigen legs, waardoor er weer een vijfde leg kwam. Dolan zakte hierin wéér weg, waardoor een 18-darter van Clayton genoeg was om op 3-0 te komen. Met een 16-darter brak ‘The Ferret’ ‘The History Maker’ daarna ook meteen in set vier, al sloeg Dolan direct terug met een 18-darter. Beide mannen hielden hun eigen leg, waardoor ook deze set weer een beslissende leg kreeg. Dit keer was Dolan wel op de afspraak: met een 13-darter verlengde hij de wedstrijd. Die verlenging werd uiteindelijk maar één set: weer was er een beslissende leg nodig en dit keer was het weer de beurt aan Clayton. Een 116-finish, met Dolan wachtend op 64, zorgde voor de beslissing. Josh Rock wacht bij de laatste 16.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 93.76 / 48.3%
Brendan Dolan: 94.07 / 37.9%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *