Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock - German Darts Grand Prix 2024

Rock klopt slordige Schindler: Noord-Ier naar finale op Dutch Darts Championship

De finale van het Dutch Darts Championship wordt een duel tussen Jonny Clayton en Josh Rock. De Noord-Ier rekende in zijn halve finale af met Martin Schindler: 7-3.

Na de uitschakeling van Michael van Gerwen moest de zaal in Rosmalen even bekomen. Martin Schindler en Josh Rock zouden zich er weinig van aantrekken, want er viel nog een plek in de finale te verdienen. Nadat beide mannen hun eerste eigen leg hielden, was het de Duitser die de eerste klap uitdeelde. Een 97-finish volgde ‘The Wall’ op met een break, nadat Rock meerdere pijlen op de dubbels gemist. De Noord-Ier was scorend de betere van de twee, wat hem uiteindelijk ook ging helpen.

Nadat Schindler twee pijlen miste om op 4-1 te komen, draaide Rock de partij compleet om. De nummer twintig van de wereld vond een versnelling en wist met legs in 11 en 15 pijlen op 4-3 te komen, waardoor hij het initiatief stevig in handen nam. Schindler vergat zichzelf in de wedstrijd te houden, waarna hij langzaam steeds verder afzakte. Na twee missers op tops gaf onze oosterbuur weer een leg weg aan zijn tegenstander, waardoor zijn geloof in een zege ook verdween. Twee 15-darters van Josh Rock, met finishes van 73 en 86, maakten ook snel een einde aan de partij. Voor de wereldkampioen bij de jeugd van 2022 was zo zijn tweede finale op de European Tour een feit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Martin Schindler: 89.18 / 33,3%
Josh Rock: 93.54 / 31,8%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *