Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Josh Rock

Rock zorgt voor dagwinst, ook Rafferty pakt tourkaart

UK Q-School 2022 zit erop! Alle 17 nieuwe tourkaarthouders bij de UK Q-School zijn bekend. Josh Rock wist de laatste dag te winnen, ten koste van landgenoot Nathan Rafferty. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De laatste dag van de UK Q-School begon met 119 spelers, waardoor 9 spelers een bye ontvingen naar de tweede ronde. Jamie Clark en Richie Burnett hadden zich afgemeld, omdat zij al zeker waren van een tourkaart. Een andere afwezige was Andy Hamilton, die dus niet opnieuw een tourkaart pakt. Het zou een belangrijke dag worden voor spelers die net wel in de top 13 van de ranking stonden of die net niet in de top stonden. Dan Read, Lee Budgen en Jarred Cole verloren allemaal in hun eerste wedstrijd, waardoor ze moest afwachten of ze in de top 13 zouden blijven staan. Ook Mickey Mansell en John O’Shea verloren in hun eerste partij, maar waren met 6 punten vrijwel zeker van een tourkaart. Matthew Dennant bereikte de laatste 32, maar moest daarin zich erkennen in Nick Fullwell. Fullwell stelde daarmee zijn tourkaart zeker, Dennant moest gaan hopen dat 5 punten en een legsaldo van +14 genoeg moest zijn.

Het was uiteindelijk niet genoeg voor Dennant, van de 8 kwartfinalisten stonden er vijf buiten de top 13. Twee Noord-Ieren wisten het meest te profiteren. Nathan Rafferty en Josh Rock begonnen de dag allebei met één punt, maar wisten met het behalen van een finale op de laatste dag toch nog hun tourkaart te verzekeren. Dennant, Read en Budgen vielen net buiten de boord. De strijd om de allerlaatste tourkaart ging tussen Shaun Wilkinson, uitgeschakeld in de kwartfinales, en Matthew Edgar die in de halve finale Rafferty trof. Edgar moest de wedstrijd winnen om een tourkaart te pakken, dit lukte niet. ‘The Natural’ was met 6-3 te sterk en bereikte de finale, Edgar zien we volgend jaar niet terug met een tourkaart. Wilkinson zal zijn debuut maken op het PDC-circuit.

Uiteindelijk bleven de twee talentvolle Noord-Ieren over in de laatste finale van Q-School 2022. Rafferty deed dit met overwinningen op Rhys Hayden (6-3), Josh Payne (6-1), Josh McCarthy (6-1), Aaron Beeney (6-4), Shaun Wilkinson (6-4) en Matthew Edgar (6-3). De 20-jarige Rock behaalde de finale dankzij zeges op Scott Williams (6-1), Ben Quenby (6-0), Jordan Brooks (6-4), Justin Smith (6-3), Daniel Day (6-4) en Ted Evetts (6-4).

Finale

Josh Rock mocht de finale begonnen en deed dit met een 16-darter. Leg 2 en 3 gingen ook met de darts mee, voordat Rock met een 14-darter naar een 3-1 voorsprong brak. De break werd een leg later ook verzilverd met een 61-finish, waardoor hij op een 4-1 voorsprong kwam. In de zesde leg produceerde Rock een 13-darter voor de tweede break van de partij en kwam op matchpoint. Dit keer verzilverde hij de break niet. Rafferty brak in 21 darts terug en kwam met een 14-darter op 5-3. Daar bleef het bij voor de finalist van het PDC Jeugd WK, Rock bleef koel en gooide in de negende leg een 90-finish in 12 darts en pakte zo de dagwinst!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Josh Rock: 99,18 / 43%
Nathan Rafferty: 87,44 / 33%

Eindstand

De 17 tourkaarthouders zijn bekend, negen spelers keren terug op de tour. Daarnaast zien we ook een aantal talenten voor het eerst op het PDC-circuit. Hoe gaan Jamie Clark, Connor Scutt, Nathan Rafferty en Josh Rock het doen in hun debuutjaar op de tour? Bekijk hieronder alle 17 tourkaarthouders.

Dagwinnaars:
James Wilson
Darren Webster
Ross Montgomery
Josh Rock

1: Jamie Clark 10
2: Ted Evetts 8
3: Connor Scutt 7
4: Richie Burnett 7
5: Kevin Burness 7
6: Scott Waites 7
7: Nathan Rafferty 6
8: Cameron Menzies 6
9: John O’Shea 6
10: George Killington 6
11: Mickey Mansell 6
12: Nick Fullwell 6
13: Shaun Wilkinson 5
——————
14: Lee Budgen 5
15: Matthew Dennant 5

Uitslagen

Kwartfinales
Ted Evetts 6-3 Mike Gillet
Josh Rock 6-4 Daniel Day
Nathan Rafferty 6-4 Shaun Wilkinson
Matthew Edgar 6-2 Diogo Portela

Halve finales
Josh Rock 6-4 Ted Evetts
Nathan Rafferty 6-3 Matthew Edgar

Finale
Josh Rock 6-3 Nathan Rafferty

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *