Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Rusty-Jake Rodriguez

Rodriguez blijft domineren, Bialecki wint ook

Vrijdagochtend is de European Development Tour hervat. Dit weekend worden de laatste 6 toernooien gespeeld, voordat een tourkaart, een WK-plek en een Grand Slam of Darts-plek worden toegewezen. Vrijdag wonnen Rusty-Jake Rodriguez en Sebastian Bialecki de titels. Lees hier meer.

EU Development Tour 7

De European Development Tour werd hervat met 142 spelers inclusief een groot aantal Nederlanders. Een van de Nederlanders die ontbrak was Kevin Doets, hij kon niet op tijd terug komen vanuit Engeland waar hij donderdag nog Pro Tour speelde. Er lagen dus kansen voor de top om uit te lopen op de Nederlander. Toch viel dit tegen, Niels Zonneveld moest in zijn eerste ronde zich al erkennen in Geert Nentjes, terwijl Jurjen van der Velde in de tweede ronde met 4-0 verloor van een ontketende Rusty-Jake Rodriguez. Alleen Mike van Duivenbode, Geert Nentjes en Sebastian Bialecki liepen in op de Nederlander, terwijl Rodriguez nog verder uitliep op de concurrentie. Rodriguez haalde even later ook de finale, waar hij de 16-jarige debuterende Fabian Schmutzler tegen kwam. De Duitser was op weg naar de finale o.a. te sterk voor Justin van Tergouw en Maikel Verberk.

Schmutzler begon verrassend goed aan de finale, hij won de eerste twee legs. Rodriguez stelde daarna snel de zaken op orde door drie legs op rij te winnen in 14,14 en 13 darts. In de zesde leg miste Rodriguez 6 pijlen op de dubbel voor een 4-2 voorsprong, waarna Schmutzler toch terug kwam tot 3-3. Schmutzler begon vervolgens aan leg 7, maar zag Rodriguez met een 13-darter breaken. Deze break wist hij nu wel te verzilveren, met een 11-darter pakte de Oostenrijk alweer zijn vierde titel van het seizoen.

Rusty-Jake Rodriguez: 96,59 / 36%
Fabian Schmutzler: 83,88 / 25%

EU Development Tour 8

European Challenge Tour 8 werd gestart met 145 spelers, inclusief Kevin Doets én Adam Gawlas. Opnieuw trof Niels Zonneveld het niet met de loting, in de tweede partij trof hij Rusty-Jake Rodriguez. De Oostenrijk won met 4-1. Van der Velde verloor in dezelfde ronde, waardoor hij dus niet in liep op zijn landgenoot. Kevin Doets, Geert Nentjes en Sebastian Bialecki deden dit wel. Alle drie haalden ze de laatste 16, net als Damian Mol, Owen Roelofs, Youri Brouwer, Maikel Verberk, Joost Geurts en Marvin van Velzen. Roelofs was in een beslissende leg te sterk voor Doets. Nentjes wist zijn tweede finale van het jaar te halen, door o.a. Rodriguez dit keer in de halve finales wel te verslaan. Hierin kwam hij tegenover de Pool, Sebastian Bialecki, hij versloeg Roman Benecky in de halve finales.

In de finale was er nooit een verschil van twee legs. Bialecki won de bull en mocht de finale beginnen. Tot en met legs 6 ging alles met de darts mee. In de zevende leg plaatste Nentjes een break door 80 uit te gooien voor een 4-3 voorsprong. Echter, wist hij de break niet te verzilveren. De Nederlander miste één matchdart op de bull, waarna Bialecki via dubbel 6 terugbrak naar 4-4. De beslissende leg werd begonnen door de Pool en scoorde ook beter dan Nentjes. Bialecki miste een 158 op dubbel 19, maar mocht terugkomen nadat Nentjes 169 had weggezet op tops. De Pool bleef erg koel en pakte via dubbel 8 nu ook zijn allereerste Development Tour titel!

Sebastian Bialecki: 90,42 / 36%
Geert Nentjes: 89,33 / 44%

Nederlanders

De eerste dag van de hervatting van de European Challenge Tour werd erg succesvol voor de Nederlanders. Tijdens het eerste toernooi wisten drie Nederlanders de kwartfinales te bereiken. Mike van Duijvenbode verloor hier in een beslissende leg van Geert Nentjes. Nentjes en Joey de Jong behaalden de halve finales, maar verloren hierin van Fabian Schmutzler en Rusty-Jake Rodriguez. Ook in het tweede toernooi van de dag stonden drie Nederlanders de kwartfinales; Owen Roelofs, Maikel Verberk en Geert Nentjes. Alleen Nentjes wist de kwartfinale te winnen en stoomde vervolgens door naar de finale. Daarin verloor ‘The Spear’ in een beslissende leg van Sebastian Bialecki.

Order of Merit

Rusty-Jake Rodriguez blijft de European Challenge Tour domineren. Hij won tot zover 4 van de 8 toernooien en heeft zijn tourkaart en een plek op de Grand Slam of Darts al bijna binnen. Doordat Rodriguez zich al plaatste voor het WK via de Pro Tour, zal die plek naar de nummer twee gaan. Op dit moment gaat dat ticket naar Niels Zonneveld.

  1. Rusty-Jake Rodriguez 9000
  2. Niels Zonneveld 3650
  3. Geert Nentjes 3400
  4. Jurjen van der Velde 3250
  5. Sebastian Bialecki 3100
  6. Kevin Doets 3050
  7. Mike van Duivenbode 2800
  8. Niko Springer 2050
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *