Rowby-John Rodriguez

Rodriguez overtuigt, ook Hunt en Williams door

Afgelopen avond stonden er weer drie eerste ronde partijen op het programma. O.a. de UK Challenge Tour winnaar en een World Cup of Darts runner-up van dit jaar kwamen in actie. Lees hier alles terug over deze partijen.

Adam Hunt vs Boris Krcmar

Het was Adam Hunt die de eerste wedstrijd van de avond mocht beginnen. De wedstrijd begon meteen met goed tempo en veel goede scores. Het was Hunt die zijn eigen leg hield met een 84-finish. Boris Krcmar antwoordde goed en bracht met een 100-finish in 11 darts zijn eigen leg. In de derde leg kreeg Krcmar de kans op de break, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Hunt toch nog zijn eigen leg houden via dubbel 2, na zes gemiste dubbels. In de vierde leg pakte Hunt de set door met een 61-finish Krcmar te breaken.

Na een korte pauze begon Krcmar aan de tweede set en gooide een maximale score. Toch was het Hunt die meteen een break plaatste, dankzij twee 180’ers en een 56-finish brak hij meteen in de eerste leg. Krcmar brak een leg later meteen terug in 18 darts, nadat Hunt een 103-finish miste op tops. In de derde leg had de Kroaat opnieuw moeilijkheden om Hunt te volgen en dat resulteerde weer in een break, in 14 darts plaatste hij de derde break op een rij. Net als in de eerste set won Hunt ook de vierde leg en kwam zo op een 2-0 voorsprong in sets.

Na de tweede en laatste pauze begon Hunt aan de derde set en deed dat met een knappe 67-finish. Krcmar wist vervolgens er met een 17-darter 1-1 van te maken. In de derde leg was het ‘Biggest’ die via dubbel 6 de Engelsman brak en mocht gaan gooien voor de set. Een matige leg volgde, waardoor Hunt zonder problemen terug brak naar 2-2. In de beslissende leg begon ‘The Hunter’ met een maximale score en die voorsprong wist hij te behouden. Via tops zorgde Hunt voor een 3-0 (3-1,3-1,3-2) overwinning in sets. In de tweede ronde treft hij Vincent van der Voort.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adam Hunt: 89,26 / 34,6%
Boris Krcmar: 89,04 / 30,8%

Ted Evetts vs Jim Williams

In de tweede partij komen twee heren in actie die wat gewonnen hebben. Ted Evetts is wereldkampioen geworden bij de jeugd en Jim Williams heeft de UK challenge tour gewonnen. Jim Williams krijgt een tourkaart, terwijl Ted Evetts hem verliest bij een nederlaag. Het werd de wedstrijd van de dubbels van Evetts. Gelijk al in de de eerste set wist Evetts wel kansen te creëren, maar hij wist deze kansen niet te benutten. In de eerste twee legs gooide Williams scorend al beter dan Evetts, hij brak gelijk in de eerste leg en wist deze break te benutten met een 130-finish. In de derde leg leek Evetts op het bord te komen, maar hij mistte zijn eerste acht dubbels. Williams profiteerde en won de eerste set met 3-0

In de tweede set ging Evetts verder met het missen van dubbels. In de eerste leg kreeg Evetts weer vier pijlen op de dubbel, maar hij mistte deze. In de wedstrijd krijgt Evetts wel de kansen om legs te winnen. Ook in de tweede leg gingen er weer twee mis. Williams was in de tweede set scorend de mindere, maar hij benut de kansen die hij van Evetts krijgt. Evetts gooide uiteindelijk zijn 17e pijl op de dubbel erin. In de vierde leg kreeg hij ook nog twee pijlen om zijn leg te houden, maar deze mistte hij weer.

Evetts had een zware taak om deze wedstrijd nog om te draaien. Het was geen onmogelijke taak, aangezien hij scorend wel veel beter is, maar Williams gooide veel beter op de dubbels. Wanneer Evetts de dubbels zou gaan gooien, was er weg terug. Dit bleek gelijk in de derde set. Evetts gooide hier 75% op de dubbels en werd scorend ook iets beter. Met een gemiddelde van 112.73 wint hij deze set met 3–0 en hij gaf Williams geen kans op de dubbel. In de tweede set leek de comeback echt een mogelijkheid te worden. Hoewel Evetts de eerste break ongedaan gemaakt zag worden door Williams, leek hij ook voor de tweede keer te breken. Williams wist dit te voorkomen door een 120-finish te gooien, terwijl Evetts stond te wachten op D20. Deze Finish was de finish die de wedstrijd in het slot bracht. In de vierde leg van de vierde set kreeg Evetts wel weer twee pijlen op de dubbel, maar hij mistte deze. Williams profiteerde weer en gooide zijn eerste matchdart erin. Jim Williams profiteerde van de matige dubbels van Evetts en plaatste zich zo voor de tweede ronde. Ted Evetts is zijn tourkaart kwijt en zou waarschijnlijk aan gaan treden op Q-school.

Jim Williams: 89.71 / 42.9%
Ted Evetts: 87.93 / 18.5%

Rowby-John Rodriguez vs Nick Kenny

Een absolute kraker stond er op het programma in de derde wedstrijd van de avond. Niet omdat Rowby-John Rodriguez en Nick Kenny zulke grote namen zijn, maar omdat dit een directe duel om een kans op een tour card was. De winnaar zou de top 64 van de wereld betreden: mocht diegene daar aan het einde van het WK nog staan, dan was een tour card voor volgend jaar binnen. Voor Rodriguez zou dat het knapste zijn: de Oostenrijker begon dit jaar nog op 0 pond. Hij liet in set één ook meteen zien dat hij van de twee het beste jaar had gehad. Met een 15-darter startte hij sterk, waarna legs in 17 en 15 volgden. Kenny kwam nog maar net tot een gemiddelde van 70.

Met een 14-darter verscheen ‘Little John’ ook weer uitstekend uit de pauze. De break was te pakken, waarna hij die met een 16-darter in zijn eigen leg ook verzilverde. Kenny begon wel beter te spelen en met een 16-darter kwam hij op het bord. Hij moest hiervoor eerst wel drie missers van Rodriguez op de dubbels overleven. Toch ging deze set ook naar de Oostenrijker. Met een knappe 98-finish voor een 15-darter werd het 2-0.

Rodriguez stond met veel vertrouwen te spelen. Het gemiddelde kwam zelfs even boven de 100 uit. Kenny werd compleet weggespeeld en moest het doen met de ene leg die hij won in set twee. In set drie waren legs in 13, 16 en 18 namelijk meer dan genoeg om ook deze set met gemak te winnen. De Oostenrijker heeft zichzelf hiermee een kans gegeven op het verkrijgen van een tour card, al zal het ook zo kunnen zijn dat hij Luke Humphries hier in ronde twee voor zal moeten verslaan.

Rowby-John Rodriguez: 97.5 / 42.9%
Nick Kenny: 82.14 / 12.5%