Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Owen Roelofs

Roelofs en De Graaf grote winnaars in Zutphen

Afgelopen zondagmiddag werd in Zutphen de derde NDB Ranking van het seizoen georganiseerd; Open Stedendriehoeek. Bij de heren gingen de titels naar Owen Roelofs en Wesley Veenstra, terwijl Aileen de Graaf zegevierde bij de dames.

Jeugd

3 meisjes, 23 junioren en 10 aspiranten begonnen vanochtend in Zutphen aan de Open Stedendriehoek. Bij de meisjes waren het opnieuw Roos van der Velde en Chantal Tessin die de finale behaalden. Net als in Vlaardingen wist Van der Velde de finale met 3-0 te winnen en pakte daarmee haar derde NDB-titel op een rij.

Bij de aspiranten wist Koen Schreuders zijn tweede NDB-Rankinng titel op een rij te pakken. Op weg naar de finale was hij o.a. te sterk voor Matthijs van Acker (3-0) en Sten Peters (3-0). In de finale trof hij Wassim Dghoughi. Schreuders gebruikte zijn ervaring van de vorige finale en mede daardoor won hij de finale met 3-1 in legs.

Bij de junioren kon Sydnee de Vries zegevieren. De koploper Bram van Dijk verloor in de kwartfinales van Demy Sijbrands. Zijn grote concurrent kon niet profiteren, Pim van Bijnen verloor in de halve finales in een beslissende leg van Sydnee de Vries. In de finale trof hij Massimo Balsamo. In een spannende wedstrijd was De Vries in een allesbeslissende leg Balsamo net te slim af en pakte daarmee zijn alleerste NDB-titel.

Meisjes finale:
Roos van der Velde 3-0 Chantal Tessin

Aspiranten finale:
Koen Schreuders 3-1 Wassim Dghoughi

Junioren finale:
Sydnee de Vries 4-3 Massimo Balsamo

Dames

Een totaal van 42 dames strijden in Zutphen om de titel. Veel topspelers waren aanwezig, toch moesten we in de eerste ronde al afscheid nemen van Lerena Rietbergen. Ze verloor in de eerste ronde met 3-2 van Desiree Geel. De overige favorieten wisten minimaal de laatste 16 te behalen. De kwartfinales was het eindstation voor de koploper Noa-Lynn van Leuven. Ze verloor met 4-0 van Adriana van Wijgerden-Vermaat. Anca Zijlstra, Aileen de Graaf en Priscilla Steenbergen werden de overige halve finalisten.

In de halve finales wonnen Anca Zijlstra en Aileen de Graaf hun wedstrijd door respectievelijk Van Wijgerden-Vermaat en Steenbergen allebei met 4-1 te verslaan. In de finale was het De Graaf die als betere speler begon en een 2-0 en 3-1 voorsprong pakte. Toch knokte ‘The Phoenix’ zich knap terug tot 3-3. Met een 17- en 19-darter trok De Graaf de finale toch naar haar toe. Hiermee pakte ze haar tweede titel van het seizoen.

Halve finales
Anca Zijlstra 4-1 Adriana van Wijgerden-Vermaat
Aileen de Graaf 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Aileen de Graaf 5-3 Anca Zijlstra

Heren

Bij de heren A streden 90 heren om de NDB-Ranking titel in Zutphen. Grote namen als Dennie Olde Kalter, Ryan de Vreede, Arjan Konterman, Gillian Koehoorn, Jelle Klaasen, Wesley Plaisier, Jurjen van der Velde, Danny van Trijp, Gian van Veen, Owen Roelofs en koploper Ivo Leeksma waren allemaal aanwezig.

In de eerste ronde stond meteen een kraker op het programma tussen Plaisier en Van der Velde. Van der Velde wist deze partij met 4-3 te winnen en stoomde vervolgens door naar de laatste 16. Dit was echter ook het eindstation voor de Groninger, Jelle Klaasen versloeg hem daar met 4-3. Ook voor Olde Kalter, Konterman, Koehoorn en De Boer eindigde het toernooi daar.

In de kwartfinales wisten Leeksma, Patrick van den Boogaard, Van Trijp en Roelofs door te stoten naar de halve finales. Leeksma versloeg De Vreede met 5-2, terwijl Van den Boogaard geen problemen had met Jonny Nijs en met 5-1 won. Van Trijp versloeg Klaasen in een beslissende leg, hetzelfde gebeurde bij Roelofs tegen Van Veen.

Uiteindelijk stonden Leeksma en Roelofs tegenover elkaar in de finale. Leeksma bereikte zijn derde NDB-finale op een rij door met 5-4 te winnen van Van den Boogaard. Roelofs behaalde zijn eerste NDB-finale door met 5-2 te sterk te zijn voor Van Trijp.

De finale ging erg gelijk op. Nadat de eerste twee legs breaks waren gingen de resterende drie legs met de darts mee, waardoor Roelofs de eerste set pakte. In de tweede set gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende leg van de tweede set produceerde Leeksma een knappe 16-darter en bracht daarmee de finale op 1-1 in sets. In de beslissende gingen de eerste drie legs met de darts mee, waaronder een 14-darter van Roelofs. In de vierde leg begon Roelofs met een maximale score en zette dat scorend goed door. Uiteindelijk pakte de 19-jarige Nederlander via dubbel 2 de titel!

Bij de heren B gingen de titel naar Wesley Veenstra. In de finale rekende de Fries af met de winnaar van de Open Rotterdam, Jeroen Gorter; 4-1. Veenstra doet hiermee goede zaken voor het klassement.

Heren A
Halve finales
Ivo Leeksma 5-4 Patrick van den Boogaard
Owen Roelofs 5-2 Danny van Trijp

Finale
Owen Roelofs 2-1 (3-2,2-3,3-1) Ivo Leeksma

Heren B
Halve finales
Jeroen Gorter 3-0 Gerrit Vermeer
Wesley Veenstra 3-1 Richard Groot-Hemmink

Finale
Wesley Veenstra 4-1 Jeroen Gorter

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *