Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Roes en Van der Velde’s pakken NDB-titel in Brabant

Vandaag mocht de crème de la crème van het Nederlandse darten naar Beek en Donk, Brabant, gaan. Hier werden ook de Junioren, Aspiranten en Meisjes gespeeld.

Aspiranten
28 deelnemers stonden aan de start bij de aspiranten. Er werd in poules gespeeld. Toch konden alle favorieten worden verwelkomt in de winnaarsronde. Opmerkelijk was de vroege uitschakeling van Massimo Balsamo door Tinus van Thiel. Van Thiel maakte het in de halve finale Van Bijnen ook nog moeilijk, maar kon niet verrassen. In de andere halve-finale wist Bradley Roes, nadat hij Sydnee de Vries versloeg, te winnen van Karsten Boelens met 3-0. In de finale ging het nek aan nek. Bradley Roes pakte de eerste leg (1-0), maar mede dankzij een 180’er pakte Van Bijnen de gelijkmakende leg (1-1). Nadat Roes ook de derde leg pakte (2-1), maakte hij het af door een geweldige leg te spelen (3-1). Roes pakt zijn derde titel van het seizoen.

Halve-finales:
Bradley Roes 3-0 Karsten Boelens
Pim van Bijnen 3-1 Tinus van Thiel

Finale:
Bradley Roes 3-1 Pim van Bijnen

Meisjes
Bij de meisjes waren er een treurige 14 deelnemers. Toch waren er genoeg verrassingen in de poules. Zo lukte het Cheyenne Doddema en Romy Vermeulen niet de winnaarsronde te bereiken. In de winnaarsronde was het al gauw het zelfde liedje. Lerena Rietbergen wist gemakkelijk de halve-finale te halen, net zoals Rosanne van der Velde. Van der Velde had het daarentegen wel moeilijk tegen Layla Brussel, maar wist alsnog te winnen met 3-2. In de finale werd het, ondanks missers op de dubbels, al snel 2-0 voor Van der Velde. Rietbergen maakte nog wel 2-1, maar ze wist Van der Velde er niet van te houden de wedstrijd binnen te slepen (3-1). Van der Velde pakt haar tweede titel van het seizoen.

Halve-finales:
Rosanne van der Velde 3-2 Layla Brussel
Lerena Rietbergen 3-1 Kyana Frauenfelder

Finale:
Rosanne van der Velde 3-1 Lerena Rietbergen

Junioren
Ook bij de junioren werd in poules gespeeld. Er waren 62 deelnemers. Het poulesysteem zorgde voor een aantal verrassende uitgeschakelde. Sytze Terpstra, Angelo Balsamo en Keanu van Velzen waren de opmerkelijkste namen die de winnaarsronde niet wisten bereiken. In de winnaarsronde moest Ricardo van der Vloed het met 3-1 af weten van Levy Frauenfelder. De laatste 16 was het eindstation voor Danny Jansen, die verloor van Kevin Lasker. Ook Owen Roelofs wist opvallend te verliezen van Bram van Dijk (3-1). In de uiteindelijke halve-finales versloeg Marcel Bus Kevin Lasker met 3-0, en wist Jurjen van der Velde met 3-2 de finale te halen ten koste van Luke van der Kwast.

In de finale leek Jurjen van der Velde snel met 2-0 voor te komen, maar dankzij goede finishing van Bus werd dit beperkt tot 1-1. De derde leg ging met de darts mee, dus werd het 2-1 voor Van der Velde. Maar de Friezen waren aan elkaar gewaagd. Dankzij een goede vierde leg wist Bus namelijk 2-2 te maken. Daarna viel het niet meer de kant van Marcel Bus uit, het werd 4-2 voor Jurjen van der Velde. Van der Velde pakt zijn derde titel van het seizoen en komt dichterbij Danny Jansen op de ranglijst.

Halve-finales:
Jurjen van der Velde 3-2 Luke van der Kwast
Marcel Bus 3-0 Kevin Lasker

Finale:
Jurjen van der Velde 4-2 Marcel Bus

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *