Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
WDF Europe Cup Youth 2022

Roes/Van Lierop komen tekort voor Europese koppeltitel

Bradly Roes en Dylan van Lierop zijn er niet in geslaagd om Europees kampioen koppels te worden. Al vroeg liepen ze in de finale tegen een ruime achterstand aan, die ze uiteindelijk niet meer konden omdraaien. Thomas Banks en Charlie Manby uit Engeland winnen de finale.

Het was het Nederlandse koppel die aan de finale mocht beginnen. Beide koppels hadden in de beginfase wat last van zenuwen en dat was ook te zien, het scorend vermogen was er nog niet. Toch kregen de Nederlanders drie pijlen op de dubbel om hun eigen leg te houden. Van Lierop miste echter, waardoor Thomas Banks via dubbel één meteen de break plaatste.

De break werd een leg later verzilverd op dubbel 8 door Charlie Banks, nadat Roes een 158-finish miste op dubbel 19. Bij de Engelsen begon het scorend vermogen steeds meer te komen, Banks begon met een 180’er en met een 17-darter brak het Engelse koppel nogmaals; 3-0. Ook deze break werd verzilverd, met een hele knappe 15-darter (100-180-96-53-72) kwamen Banks en Manby op matchpoint.

Toch gaven de Nederlanders niet zomaar op. Met een 16-darter kwam Roes en Van Lierop op het scorebord; 4-1. Het leek erop dat de druk er af was bij het Nederlandse koppel en vrij aan het gooien waren. Dit resulteerde ook in een break, via dubbel 10 brak Roes terug naar 4-2. Dichterbij kwamen ze niet, met een 100-finish van Manby pakte het Engelse koppel de Europese titel in Hongarije!

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *