Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Rohan Brouwers - Jimmy van Schie

Rohan Brouwers grote winnaar Oranjebar Super Ranking 44

Rohan Brouwers heeft de eindzege gegrepen op de finaledag van de Oranjebar Super Ranking 44 in Mariahout. Brouwers versloeg in een superfinale Jimmy van Schie. Lees er hier meer over.

Op dinsdag 11 juni 2024 vond de finaleavond plaats van Oranjebar Super Ranking 44. Deze ranking vindt telkens plaats op de dinsdagavonden, het gehele jaar door (met uitzondering van een enkele feestdag). De top 16 van de ranking had zich vooraf aanwezig gemeld, met uitzondering van Wesley Plaisier (nr. 4). Hij werd opgeroepen om mee te doen met de PDC Players Championship-toernooien. De gelukkige nummer 17 was Kelvin Mettler, hij mocht hierdoor als eerste reserve instromen.

Op deze finaledag was het totale prijzengeld maar liefst 840 euro. Dit allemaal te danken aan Peter van den Broek namens de Oranjebar. Iets voor 20.30 uur werd er gestart met de double knock-out sheet, alle wedstrijden met uitzondering van de superfinale werden gespeeld over een format van best of 7 legs. De superfinale daarentegen werd verhoogd naar een best of 9 legs. Double knock-out houdt in, dan elke speler één keer mag verliezen om toch nog door te gaan in het toernooi. Verliest een speler voor de tweede keer, dan is de speler uitgeschakeld in het toernooi.

Ditmaal werd er evenals de voorgaande finaledagen gebruik gemaakt van de tablets, echter was dit niet live te volgen. Het beloofde een mooie en sportieve avond te worden, bij sommigen ging het wat stroever dan normaal. Dit maakte een finaledag toch de finaledag.

Aan de winnaarszijde bleef de man uit Roosendaal, Rohan Brouwers, ongeslagen, hij plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de superfinale aan het einde van de avond. Tegen Kendji Steinbach won hij de finale in de winnaarsronde met 4-1. Via de andere route van het schema bleven Pim van Bijnen en Jimmy van Schie nog meespelen voor een kans op de titel. In de wedstrijd voor de 3e/4e plaats tussen Van Bijnen en Van Schie, nam Van Schie de touwtjes in handen en wist met 4-2 te winnen. Hierdoor kwamen Kendji Steinbach en Jimmy van Schie tegenover elkaar te staan. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van Van Schie. Hij gooide wederom een constante wedstrijd, het werd 4-1.

In de superfinale waren er twee darters die gedurende de avond een aantal goede wedstrijden lieten zien: Rohan Brouwers en Jimmy van Schie. In de superfinale was er deze keer wederom een herkansing nodig en de eerste partij werd met een last leg decider gewonnen door Van Schie. De tweede finale werd goed begonnen door Brouwers, hij nam snel een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk gaf hij deze niet meer uit handen en wist de wedstrijd over de streep te trekken. Hij mag zich de kampioen noemen van Oranjebar Super Ranking 44!

Uitslagen

Eerste Ronde
Kendji Steinbach 4-1 Kelvin Mettler
Davy van der Zande 1-4 Pim van Bijnen
Jimmy van Schie 4-1 Jeremy Sonneveld
Rob van Galen 4-2 Gijs de Wilde
Kevin Lankhuizen 4-1 Mark Speekenbrink
Rohan Brouwers 4-3 Ricardo Santbergen
Dennis Eijsermans 1-4 Nady Eid
Dennis van der Steen 4-1 Peter de Hoon

Winnaarsronde
Kwartfinales
Kendji Steinbach 4-2 Pim van Bijnen
Jimmy van Schie 4-0 Rob van Galen
Kevin Lankhuizen 1-4 Rohan Brouwers
Nady Eid 0-4 Dennis van der Steen

Halve finales
Kendji Steinbach 4-0 Jimmy van Schie
Rohan Brouwers 4-1 Dennis van der Steen

Finale
Rohan Brouwers 4-1 Kendji Steinbach

Verliezersronde
13-16 plaats

Kelvin Mettler 0-4 Davy van der Zande
Jeremy Sonneveld 3-4 Gijs de Wilde
Mark Speekenbrink 1-4 Ricardo Santbergen
Dennis Eijsermans 1-4 Peter de Hoon

9-12 plaats
Davy van der Zande 4-2 Nady Eid
Gijs de Wilde 4-3 Kevin Lankhuizen
Ricardo Santbergen 2-4 Rob van Galen
Peter de Hoon 2-4 Pim van Bijnen

7/8 plaats
Davy van der Zande 4-2 Gijs de Wilde
Rob van Galen 0-4 Pim van Bijnen

5/6 plaats
Davy van der Zande 2-4 Jimmy van Schie
Pim van Bijnen 4-1 Dennis van der Steen

Vierde plaats
Jimmy van Schie 4-2 Pim van Bijnen

Derde plaats
Jimmy van Schie 4-2 Kendji Steinbach

Superfinale
Eerste partij
Jimmy van Schie 5-4 Rohan Brouwers

Tweede partij
Rohan Brouwers 5-2 Jimmy van Schie

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *