Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp uitgeschakeld na sterk begin

Zaterdagmiddag stond de laatste 32 gepland voor de UK Open. In totaal deden 5 Nederlanders een gooi naar de laatste 16, waaronder Ron Meulenkamp. Hij mocht het in de derde wedstrijd op baan 3 opnemen tegen Alan Soutar. Lees hier meer.

Ron Meulenkamp kent tot zover een goede UK Open. Hij versloeg op weg naar de laatste 32 Eddie Lovely (6-2) en Steve Lennon (10-7). Alan Soutar is een naam voor om te letten en dat laat hij op de UK Open ook zien. Hij versloeg al namen als Raymond van Barneveld (6-3), Mickey Mansell (6-3) en Stephen Bunting (10-5).

Meulenkamp start goed, Soutar komt terug

Ron Meulenkamp mocht de wedstrijd beginnen en deed dat goed door met twee maximale scores een 13-darter te gooien. Alan Soutar antwoordde goed door met een 16-darter 1-1 te maken. Met een 11-darter hield Meulenkamp zijn eigen leg en plaatste in de vierde leg een break met een 104-finish. Meulenkamp gooide in zijn eigen leg vervolgens een 13-darter om 4-1 voor te komen. Toch wist Meulenkamp de voorsprong niet vol te houden. Met een 18-darter hield Soutar zijn eigen leg, voordat de Schot met een belangrijke 62-finish terug brak naar 4-3. Hij verzilverde de break ook, met een 17-darter werd het 4-4. In leg 9 zorgde een 114-finish ervoor dat Meulenkamp opnieuw de voorsprong nam, maar ‘Soots’ maakte er met een 17-darter 5-5 van in de pauze.

Dubbels kosten Meulenkamp zege

Na een korte pauze begon ‘The Bomb’ aan de elfde leg en hield die voor een 6-5 voorsprong. Soutar maakt een leg later gelijk met een 14-darter. In leg 13 wist Soutar dan toch de voorsprong te pakken, via dubbel 8 kwam hij 7-6 voor. Meulenkamp miste 4 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. De break werd door de Schot verzilverd met een 70-finish. Vervolgens gingen alles overige legs met de darts mee, waardoor Soutar met een 78-finish met 10-7 won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Alan Soutar: 92,3 / 34%
Ron Meulenkamp: 94,7 / 39%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *