Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Meulenkamp

Ron Meulenkamp knokt zich langs Krcmar

Ron Meulenkamp heeft zich langs Boris Krcmar kunnen knokken. Hij begon heel slecht aan de wedstrijd, maar hij wist zich terug in de partij te knokken. Met uitstekend finishend werk wist hij met 3-1 te winnen en hij mag zich opmaken voor een wedstrijd tegen Vincent van der Voort.

Ron Meulenkamp is de tweede Nederlander die in actie komt op het World Darts Championship en zal zich als eerste Nederlander willen plaatsen. Hij treft in de eerste ronde wel gelijk een zware kluif aan Boris Krcmar. Op de Players Championship Finals wist hij nog een gemiddelde van ruim boven de 100 te produceren.

Ron Meulenkamp stroef uit startblokken

Ron Meulenkamp mocht beginnen aan de wedstrijd, maar hij begon zeker niet goed. Hij had moeite om de scores te vinden en stond scorend onder de 80 gemiddeld te gooien. Dit terwijl Boris Krcmar ontzettend goed speelde, zowel scorend als finishend. In de eerste set werd Ron Meulenkamp dus ook helemaal weggespeeld en hij kreeg zelfs geen pijl op de dubbel. Boris Krcmar wist de eerste set eenvoudig te pakken met 3-0 en Ron Meulenkamp zou de scores snel moeten vinden.

Zoals gezegd, moest Ron Meulenkamp flink aan de bak om aan te haken in deze pot. Dat gebeurde ook in de tweede set. Boris Krcmar scoorde een stukje minder en zo kreeg Meulenkamp nu kansen op de dubbels. De eerste leg wist Meulenkamp gelijk te breaken met een 72-finish en in de tweede leg hield Meulenkamp met een 74-finish. In de derde leg miste hij nog een pijltje op de bull voor een 84-finish, maar hij mocht terugkomen. De sterke finishes leverde Meulenkamp de tweede set op.

Meulenkamp knokt zich naar beter niveau

Het scorend gemiddelde van Boris Krcmar was 108 gemiddeld terwijl het scorend gemiddeld van Ron Meulenkamp slechts 80 was. Toch wist Krcmar Meulenkamp niet van zich af te schudden. Ron Meulenkamp hield keurig stand in zijn eigen legs. De tweede set was ook Meulenkamp’s set. Boris Krcmar kreeg in deze set slechts één pijl om Meulenkamp te breaken, maar deze miste hij. Bij een 2-2 stand wist Meulenkamp ook nog D19 te gooien voor een 13-darter, terwijl Krcmar stond te wachten op 20.

Boris Krcmar begon zo goed aan de wedstrijd, maar zou nu toch alles of niets moeten. Eerst zou hij de eerste set moeten houden en dit leek hem goed af te gaan. De eerste leg houdt hij, maar had hij al wel wat moeite op de dubbel. Ook de tweede leg ging Krcmar ervandoor, maar hij mist vier pijlen op de dubbel, zo kon Meulenkamp toch zijn eigen leg houden. In de derde leg begon Krcmar met 30 en dat kostte hem de kop. Meulenkamp neemt het initiatief in deze leg over en wist deze vast te houden. Hij gooide ook nog keurig 62 uit en kwam zo op matchpoint en hij mocht ook nog zelf beginnen. Deze leg typeerde wel de wedstrijd voor Ron Meulenkamp, het werd ook weer heel hard knokken. Scorend liep hij snel uit, maar hij kwam op dubbel 3 terecht. Hij had uiteindelijk zeven(!) machtdarts nodig om hem binnen te halen. Hij mag zich opmaken voor een clash tegen Vincent van der Voort.

Gemiddeldes / finishpercentage
Ron Meulenkamp: 88.75 / 32%
Boris Krcmar: 89.82 / 26.09%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *