Roosenbrand, Smit en Stoeten laatste kwartfinalisten op Krembassy

Op vrijdagavond 12 juli werden de laatste 3 partijen gespeeld van de L16. En dat waren op papier 3 krakers. Het cafe zat weer lekker vol net als op de tribunes. De schrijvers waren deze avond Marco ten Pas, Donny de Jong, Klaas Veneberg en Marcel Schuurs, Danielle en Daphne liepen als walkon girl mee met de spelers en achter de laptop zaten afwisselend Donny, Very, Sarinna en Kevin. Vanaf 19.30 ging het weer los en vooraf werd het nummer voor de walkon-girls ingestart en daarna het intronummer Scrum met Amazing Grace. En er werden fantastisch darts afgewerkt door de spelers.

Fabian Roosenbrand (Almelo) 4-2 (3-0,2-3,3-0,3-1,2-3,3-1) Martin Nijmeijer (Staphorst)
In deze wedstrijd was Fabian wel de favoriet maar Martin liet toch op bepaalde momenten goed darts zien en maakte het Fabian toch wel moeilijk. In de 1e set leek dit nog niet en deze ging met 3-0 naar Fabian, 19/20 en 17 darts. In set 2 wist Martin goed bij te blijven en pakte leg 1 waar Fabian 9 pijlen miste. Fabian maakt er 1-1 van in 23 darts. Martin weet leg 3 te pakken in 17 darts, maar Fabian maakt er 2-2 van met een 19 darter. Martin weet de set toch te pakken met een 21 darter. In set 3 voor de pauze zette Fabian even weer aan en wint deze met 3-0, hij gooit een 20 darter ,hij breekt Martin in leg 2 en pakt de set met een 18 darter. Na de pauze weet Martin 82 uit te gooien voor een 17 darter en mist hij in de 2e leg 6 pijlen voor 2-0. Fabian profiteert en gooit uit in 19 darts. Hij breekt Martin in de 3e leg met een 13 darter en pakt de 4e set met een 19 darts. 3-1 in sets. De 5e set kreeg Fabian matchpijlen genoeg. Hij wint leg 1+2 ,maar Martin weet leg 3 te pakken. In de 4e leg mist Fabian eerst 170 en daarna nog 6 pijlen. Martin gooit wel uit in 20 darts. Fabian mist wederom pijlen voor de overwinning, 110 en daarna nog 6 pijlen. Martin pakt zijn kans en gooit wel uit. In set 6 neemt Martin nog wel een 1-0 voorsprong met een 82 finish in 17 darts, maar daarna was het over voor hem en wint Fabian de set en de partij. Fabian gooit 20/19 en leg 4 gaat in 11 darts met 2x 180 in deze leg. Fabian mag het nu opnemen tegen Jamie Kelder bij de L8.

Statistieken (180/140+/100+/Gemiddelde):
Fabian Roosenbrand: 3 / 11 / 39 / 77,35
Martin Nijmeijer: 1 / 8 / 25 / 71,17

Henry Smit (Enter) 4-1 (3-0,1-3,3-2,3-1,3-0) Ruud Hankamp (Geesteren)
Beide spelers wisten in hun vorige wedstrijd een goed niveau neer te zetten. Vooral Ruud gooide zeer goed in zijn partij. In deze wedstrijd moest hij dus tegen Henry en as die in een flow komt en de dubbels weet te vinden is het zeer moeilijk om van hem te winnen . Dit liet hij al zien in de 1e set. Hij gooit een 18/17 en 18 darter ,waar gezegd moet worden dat Ruud 110 mist in leg 2 voor een 15 darter. In de 2e set begint Ruud met een 17 darter, waar Henry 146 mist voor een 15 darter. In de 2e leg mist Henry 156 voor een 12 darter, pakt deze leg uiteindelijk in 16 darts. Ruud maakt er 2-1 van met een 18 darter en pakt de set met een 20 darter. 1-1 in sets. In de 3e set knokt Ruud zich terug van een 2-0 achterstand , Henry wint leg 1 met een 104 finish en breekt Ruud met een 78 check in 15 darts. Henry mist 104 voor 3-0 en Ruud pakt deze leg en breekt Henry. Ruud mist 125 om daarna wel uit te gooien 2-2. Henry mist in deze leg 170 en daarna nog 3 pijlen voor de set. Toch pakt hij de leg en de set in 20 darts, 2-1 in sets. In de 4e set weet Ruud nog met 1-0 voor te komen ,maar Henry gooit zeer goed in deze set en mist geen dubbel, 1-1 in 19 darts, 2-1 in 17 darts en 3-1 in 16 darts. Voor Ruud was het een domper en hij kan niets meer inbrengen in de 5e set. Henry wint deze met 3-0, 2x 17 darts en een mooie 95 finish op de bull in 18 darts. Ruud mag terugkijken op een goed toernooi. Henry gaat nu spelen tegen Vincent Kamphuis.

Henry Smit: 1 / 10 / 25 / 74,61
Ruud Hankamp 180: 1 / 7 / 24 / 74.31

Michael Stoeten (Vroomshoop) 4-2 (3-2,3-2,3-1,0-3,1-3,3-2) Erwin Extercatte (Delden)
Wat moet je zeggen over deze wedstrijd, dit was voor menig persoon de beste scorende wedstrijd man man wat een wedstrijd. Michael en Erwin begonnen stroef in de 1e 2 legs maar daarna ging het los met vele 140ers en 100+ scores. Michael wint leg 1 waar beide vele pijlen misten voor de dubbel, Erwin maakt er 1-1 van waar Michael 128 mist voor 2-0. Michael gooit een 11 darter in leg 3 en Erwin antwoordt met een 15 darter. Michael pakt de set in 20 darts. In de 2e set gooit Erwin een 14 darter voor 1-0 en mist 2 pijlen voor 2-0. Michael pakt deze leg in 20 darts. Erwin komt weer 2-1 voor in 17 darts,maar gooit zich kapot op 82 voor setwinst. Michael gooit wel uit 2-2. Wederom de 5e leg voor de beslissing, Erwin mist een 18 darter en daarna nog 6 pijlen. Michael stond weer klaar en pakt ook deze set met 3-2. Erwin bleef goed scoren en stond heel vaak na 12 pijlen op een finish onder 100. Michael komt 1-0 voor in set 3 met een 18 darter, Erwin pakt leg 2 in 20 darts,maar mist daarna 3 volle beurten voor de 2-1. Michael gooit wel uit. In de 4e leg mist Erwin, ja dit was het beeld van de wedstrijd voor Erwin de dubbels, 81 voor 15 darter om daarna nog 3 pijlen te missen. Michael gooit wel uit in 18 darts. Er volgde een pauze en Erwin moest zowieso zijn set behouden en Michael 1x breken. Nou mensen wat er gegooid werd na de pauze was niet normaal vooral van Erwin. Hij stond meermaals na 12 darts op een finish. Hij wint de 4e set in no time van Michael. Erwin gooit leg 1 uit in 19 darts en daarna 2x een 11 darter. 3-0. In de 5e set weet Erwin te breken, waar Michael 111 kapot gooit en daarna nog een x mist en pakt ook leg 2 , Michael weet leg 3 te pakken in 16 darts, maar Erwin pakt de set in 16 darts. Van 3-0 naar 3-2 in sets. Erwin weet zijn eigen leg te pakken in de 6e set in 14 darts, mist 98 voor een 15 darter gooit daarna 1 pijl uit 16 darts. Erwin mist 3 pijlen voor de set en Michael gooit wel uit in 14 darts 2-1. In de 4e leg mist Erwin 88 voor een 12 darter, Michael profiteert met een 14 darter, weg de 2-0 voorsprong voor Erwin. In de 5e leg mist Erwin een 112 voor een 15 darter en een beslissende set . Michael stond op 199 en weet 159 te gooien voor tops. Michael wint de leg in 13 darts. Het had zo anders kunnen lopen voor Erwin als hij de dubbels had gegooid. Michael mag de handen dichtknijpen dat het niet 3-3 werd. Michael gaat nu spelen tegen Alexander Pas.

Michael Stoeten: 5 / 14 / 25 / 79,11
Erwin Extercatte: 3 / 17 / 29 / 82,52