Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ross Montgomery verslaat wereldkampioen en bereikt Dutch Open finale

In de tweede halve finale bij de heren nam de BDO Wereldkampioen Wayne Warren het op tegen voormalig Dutch Open winnaar Ross Montgomery. Lees hier meer. 

Ross Montgomery won de bull en mocht daardoor de halve finale beginnen tegen Wayne Warren. In de eerste leg miste Montgomery twee darts op dubbel 12 om zijn eigen leg te houden, met een 85-finish plaatste Warren gelijk de break. Met een hele mooie 146-finish werd de break vervolgens verzilverd voor een 2-0 voorsprong in de eerste set. Met een 14-darter hield Montgomery zijn eigen leg voor 2-1. In de vierde leg miste Warren één setdart, waardoor Montgomery via dubbel 12 terug brak naar 2-2. Met een 46-finish in 15 darts pakte Montgomery alsnog de eerste set met 3-2.

De tweede set werd begonnen door Wayne Warren. Met een 61-finish begon Warren goed aan zijn set. Met een 16-darter plaatste Warren de break, nadat Montgomery pijlen op de dubbel had gemist voor 1-1. Met een 94-finish wist Warren de tweede set met 3-0 in legs te winnen.

De beslissende set werd begonnen door Ross Montgomery. Met een 19-darter hield Montgomery zijn eigen leg. Met een knappe 15-darter plaatste ‘The Boss’ de break en kwam daarmee op matchpoint; 2-0. In de derde leg miste Montgomery drie matchdarts, waardoor Warren terug brak naar 2-1. Met een 13-darter plaatste Montgomery zich knap voor de finale in Assen!

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ross Montgomery verslaat wereldkampioen en bereikt Dutch Open finale