Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ross Montgomery wint Dutch Open voor tweede keer

Ross Montgomery is er voor de tweede keer in zijn carrière ingeslaagd de Dutch Open te winnen. In de finale was hij met 3-1 een maatje te groot voor Brian Raman.

Voor de tweede keer vandaag en ook voor de tweede keer tegen iemand die zijn kleinzoon zou kunnen zijn: Ross Montgomery in de finale. De Schot neemt het dit keer, in de laatste wedstrijd van het singletoernooi, op tegen de Belg Brian Raman. Montgomery was al eens de sterkste in Assen, voor Raman was het de eerste keer dat hij het hoofdpodium haalde. De Belg mocht ook beginnen, maar met een 12-darter opende Montgomery fantastisch. Met een 18-darter verzilverde hij de break ook meteen. Raman moest aan de bak en met een 14-darter pakte hij zijn eerste leg. De eerste set ging echter aan zijn neus voorbij nadat Montgomery nog een 18-darter gooide.

Ook de eerste leg van set twee ging naar Montgomery, waarna ook Raman zijn eigen leg hield. Een 17-darter van Montgomery werd gecounterd door een 14-darter van Raman, waardoor er een beslissende leg volgde. Ondanks een 180 van Raman hield Montgomery redelijk eenvoudig zijn eigen leg, waardoor de stand op 2-0 in sets kwam. De Schot was en los en met een 11-darter brak hij Raman meteen in set drie. Met een 14-darter racede hij door. Raman stelde het onvermijdelijke nog even uit met een 11-darter, maar Montgomery leek het de leg daarna af te maken. Meerdere matchdarts werden daarna echter gemist, waardoor Raman terug kwam. Hij hield zelfs zijn eigen leg, waardoor de spanning terug was in de wedstrijd en de stand op 2-1 kwam.

Raman kreeg nu echter nog de taak om ook de set van Montgomery af te snoepen. In de eerste leg leek hij meteen een break te kunnen pakken, maar drie missers vanaf 40 kosten hem toch die leg. Montgomery sloeg daarna zelf wel keihard toe door de leg van Raman af te pakken. In zijn eigen leg kreeg hij daarna weer een matchdart, en dit keer was het wel raak. Ross Montgomery mag zich een jaar lang de koning van de Dutch Open noemen.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *