Ross Smith stunt en verslaat Michael van Gerwen

Een ongelofelijk stunt op dag één van het EK. De als nummer 32 geplaatste Ross Smith schakelde titelfavoriet Michael van Gerwen uit in een beslissende leg.

Michael van Gerwen lijkt voorafgaand aan het European Championship weer in absolute topvorm. De man uit Vlijmen won de World Grand Prix en de Champions League en heeft nu zijn zinnen gezet op het veroveren van de titel in Göttingen. Hij nam het in ronde één op tegen Ross Smith, die het EK als nummer 32 net haalde. Hij won wel de bull achter de schermen en mocht dus aan de wedstrijd beginnen. ‘Smudger’ kwam meteen onder druk te staan, maar met een 124-finish op dubbel 11 redde hij zich op geweldige manier. Met een 13-darter sloeg MVG meteen terug. In leg drie zette de Nederlander zich met een 177 weg op tops, maar Smith gooide met twee pijlen 58 uit. Smith bleef goed mee doen, maar met een 11-darter in zijn eigen leg gunde Van Gerwen hem geen kans op leg 4, de stand werd 2-2. MVG stond op dit moment 119 gemiddeld te gooien, ook Smith stond boven de 105. Na twee missers van MVG op dubbel 12 leek Smith met een 3-2 voorsprong de pauze in te gaan, maar ook hij miste op dubbel 16. MVG deed dit daarna niet op dubbel 6, 3-2.

Smith kwam goed uit de pauze, en met een 80-finish voor een 15-darter pakte hij de break terug. Met een 14-darter stoomde hij door en pakte hij weer brutaal de leiding. MVG moest nu echt met iets magisch komen, en een 11-darter in zijn eigen leg was een goed begin. Het vervolg was er echter nog niet. Smith kreeg zelfs 19 pijlen om zijn eigen leg te houden. ‘Mighty Mike’ was nu echt in de problemen, maar met een 14-darter sleepte hij er wel een beslissende leg uit. Hij starte goed met een 134, maar daarna viel het tegen. Hij zette zich na 12-pijlen wel weg op 88, maar hij moest daarna vanaf de achterkant van het podium toe zien hoe Ross Smith 114 uitgooide. De Engelsman zorgde zo voor een ongelofelijke stunt, zijn grootste overwinning uit zijn carrière.

Michael van Gerwen: 105.1 / 50% 
Ross Smith: 98.64 / 75%

Deel met:


Plaats een reactie