Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Smith - European Championship 2022

Ross Smith stunt en wint EK Darts

Ross Smith heeft voor een daverende verrassing gezorgd in Dortmund. Door Michael Smith met 11-8 te verslaan greep ‘Smudger’ zijn eerste TV-titel.

Een TV-finale tussen naamgenoten: Michael Smith en Ross Smith mochten na een prachtige vier dagen uit gaan maken wie het EK Darts won. Voor beide mannen zou het hun eerste major zijn: Michael stond al vaker in de finale, maar won net er net als finale-debutant Ross nog nooit één. De minst ervaren van de twee was echter wel degene het beste startte. Met finishes van 133 en 121 (op de bull) nam Ross Smith brutaal de leiding. Een 17-darter volgde, maar Michael Smith brak in 14 pijlen meteen terug. Een 12-darter voor de onderbreking, gevolgd door een 12-darter na de onderbreking bracht de stand weer op gelijke hoogte.

Ross Smith sluipt weg

Met een 11-darter stopt Ross Smith de aanval van Michael Smith sterk. Een 16-darter volgde, waardoor het gat weer twee legs werd. ‘Bully Boy’ haakte weer aan, maar een 12-darter met 121-finish op de bull bracht de stand op 6-4 in het voordeel van ‘Smudger’. Een 107-finish vanuit de tweede onderbreking volgde: een stunt leek in de maak. Na drie missers op de dubbels leek hij Michael Smith toch weer in de partij te laten, maar door direct terug te breken met een 12-darter stelde hij weer orde op zaken: 8-5.

‘Smudger’ stunt

Michael Smith moest vol aan de bak en kreeg een klein beetje hulp van zijn naamgenoot. Ross miste één pijl op dubbel 16, waardoor Michael weer terugbrak. Een 15-darter volgde, waardoor de stand ineens op 8-7 kwam. De spanning leek terug, Michael Smith had het momentum. De pauze haalde dit weer een beetje weg, want met en 15-darter kwam Ross Smith op 9-7. ‘Bully Boy’ haakte weer aan met een 17-darter, maar een leg in hetzelfde aantal pijlen later van Ross Smith kwam de oudste van de twee op matchpoint. Vanaf 90 kreeg hij een leg later meteen een matchdart, maar deze werd maar net gemist op de bullseye. Veel verschil maakte dit niet: Michael Smith kreeg 116 niet weg, waardoor er nog twee matchdarts kwamen. De tweede hiervan was raak. De grootste zege van Ross Smith in zijn carrière was een feit, terwijl Michael Smith wederom afdroop. Een fantastisch EK kwam ten einde met een verrassende, maar zeker niet onverdiende winnaar.

Gemiddelde/Dubbelpercentage
Michael Smith: 100.47 / 47.1%
Ross Smith: 101.32 / 50%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *