Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Roy van de Griendt - German Darts Open 2023

Roy van de Griendt wint bij Euro Tour debuut

Roy van de Griendt is een ronde verder gekomen op de German Darts Open. De inwoner uit Vlijmen won met 6-3 van de Duitse qualifier Danny Tessmann.

Tot nu toe een 100% score voor de Nederlanders in Jena. Na Doets en Plaisier plaatst ook Van de Griendt zich voor de tweede ronde. Voor Van de Griendt was het zijn eerste optreden op een groot podium en de zenuwen speelde duidelijk parten. Na een een nerveus begin waarbij beide heren erg veel dubbels misten kwam Van de Griendt beter in zijn spel. Al was het met name de Duitser die Van de Griendt ook in zijn spel liet komen met slechts 3 raak gegooide dubbels van de in totaal 24 kansen. Uiteindelijk liep Van de Griendt uit naar een 6-3 overwinning, met onder meer een 74 checkout.

In de tweede ronde neemt Van de Griendt het op tegen de kersverse vader Dirk van Duijvenbode. Deze wedstrijd zal morgenmiddag afgewerkt worden in Jena. Om echt kans te maken tegen Dirk van Duijvenbode zal het gemiddelde veel hoger moeten zijn. Van de Griendt kwam uiteindelijk uit op 78.

Gemiddeldes / dubbelpercentages
Roy van de Griendt: 78.44 / 30%
Danny Tessmann: 77.63 / 12.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *