Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Royden Lam naar PDC WK na spannende finale

De Hongkonger Royden Lam heeft zich zondagochtend geplaatst voor het PDC WK. Lam won de PDC Asia Hong Kong Qualifier. Lees hieronder meer.

Via een livestream konden de halve finales en de finale worden gevolgd. De eerste halve finale ging tussen Royden Lam en Edwin Yeung. Die won Lam gemakkelijk met 4-0. De andere halve finale ging tussen Man Lok Leung en Tik Man Ma. Man Lok Leung won deze halve finale gemakkelijk met 4-0.

Finale

Royden Lam mocht de wedstrijd beginnen. Er kwam wel gelijk een break. Man Lok Leung gooide een 101-finish uit om op 1-0 voorsprong te komen. Met een 20-darter kwam Man Lok Leung op een 2-0 voorsprong. Maar Royden Lam vocht zich terug. In leg drie gooide hij een 139-finish (T19-BULL-D16) uit. Een leg later maakte Lam het weer gelijk met een dubbel-dubbel-finish. Met een 13-darter pakte Lam de voorsprong met 3-2. Man Lok Leung gooide daarna dubbel 8 om het weer 3-3 gelijk te maken. Een leg later gooide Man Lok Leung weer dubbel 8 om op 3-4 voorsprong te komen. Met een 18-darter trok Lam de achtste leg naar zich toe met een 96-finish. In de beslissende laatste leg miste Lam 5 matchdarts. Man Lok Leung stond wel op 154, maar die miste hij. Gelijk daarna gooide Lam dubbel 2 uit. In de finale won Royden Lam met 5-4 van Man Lok Leung.

Uitslagen

Halve finales
Royden Lam 4-0 Edwin Yeung
Man Lok Leung 4-0 Tik Man Ma

Finale
Royden Lam 5-4 Man Lok Leung

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *