Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Royden Lam wint Asian Tour 1 na heerlijke finale met Paul Lim

Afgelopen ochtend is het tweede seizoen van de PDC Asian Tour van start gegaan in Seoul. In totaal kwam er 146 spelers op het eerste toernooi af.  Lourence Ilagan, Paul Lim, Ho Yin Shek en Royden Lam haalden de halve finales. Lees hier meer over Asian Tour 1. 

Route naar de halve finales
Lourence Ilagan, Paul Lim, Ho Yin Shek en Royden Lam bereikten hun eerste halve finale van het nieuwe seizoen. Ilagan deed dat met overwinningen op Hugo Leung (5-3), Yeo Joon Park (5-2), Jae Jong Kim (5-0), Min Seok Choi (5-2) en Thanawat Gaweenuntawong (5-4). Paul Lim, vrijdag 65 jaar geworden, bereikte de halve finales ten koste van Pupo Teng Lieh (5-4), Gan Sharavsambuu (5-1), Soon An Lee (5-1), Mikuru Suzuki (5-0) en Kai Fan Leung (5-2).

De derde halve finalist was Royden Lam, die zijn halve finale haalde met overwinningen op Ronie Maestre (5-3), Sung Hyun Hong (5-0), Jin Ho Song (5-1), Keita Ono (5-3) en Kazuki Hagane (5-1). De andere speler uit Hong Kong die ook in de halve finales stond was de jonge Ho Yin Shek. Hij bereikte zijn tweede halve finale op een Asian Tour door Man Su Kim (5-1), Hye Lim Seong (5-2), Battulga Boldkuu (5-0), Seigo Asada (5-4) en Christian Perez (5-4) te verslaan.

Halve finales
De eerste halve finale die gepland stond was Royden Lam tegen Ho Yin Shek. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg miste Shek dubbels, Lam gooide een 14-darter en brak daarmee naar een 3-1 voorsprong. Met een 17-darter verzilverde Lam de break en kwam op matchpoint. In de zesde leg miste Shek nogmaals 4 dubbels om in de wedstrijd te blijven, via D10 pakte Lam de 5-1 overwinning en was de eerste finalist van de Asian Tour in Seoul.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Royden Lam: 87,7 / 42%
Ho Yin Shek: 78,9 / 9%

De tweede halve finale ging tussen Lourence Ilagan en Paul Lim. Vorig jaar kwamen de heren elkaar vier keer tegen, drie keer in de halve finales en één keer in de finale. De onderlinge stand daarin is 2-2. De eerste twee legs van de partij gingen met de darts mee. In de derde leg wist Lim een 11-darter te produceren en brak daarmee naar 2-1. Met een 68-finish in 15 darts verzilverde de 65-jarige de break en kwam 3-1 voor. Na leg 4 wisten beide heren hun eigen legs te houden en daarmee won ‘The Singapore Slinger’ met 5-3 en bereikte de finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Paul Lim: 88,4 / 50%
Lourence Ilagan: 88,6 / 43%

Finale
De finale ging dus tussen Royden Lam uit Hong Kong en Paul Lim uit Singapore. De bull werd gewonnen door Lam en mocht daarom de finale beginnen. In de eerste leg gooide Lim gelijk 180, maar miste een 101-finish voor de break. Via D4 hield Lam zijn eigen leg. Met een knappe 103-finish wist Lam te breaken naar 2-0, met Lim wachtend op D12. Met een 14-darter verzilverde ‘The Wolf’ de break en kwam 3-0 voor. Met een 13-darter kwam Lim ook op het scorebord en kwam terug tot 3-1. Met een 14-darter brak Lim terug naar 3-2. Via D16 hield Lim zijn eigen leg waardoor de wedstrijd weer helemaal in evenwicht was; 3-3. Met 6 perfecte darts wist hij eindelijk de zevende leg in 13 darts te winnen en brak daarmee naar zijn eerste voorsprong; 4-3. In de achtste leg miste Lim één matchdart, Lam gooide een knappe 70-finish uit voor de rebreak. Met een 101-finish in 15-darts hield Lam zijn eigen leg en pakte daarmee de eerste overwinning op de Asian Tour van het nieuwe seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Royden Lam: 98,4 / 42%
Paul Lim: 105,3 / 33%

Verrassingen
Natuurlijk waren er ook weer een aantal spelers die tegenvielen tijdens de eerste Asian Tour van het seizoen. Noel Malicdem en Seigo Asada als WK-deelnemers wisten de kwartfinales niet te behalen. Voor Malicdem zat het toernooi bij de laatste 32 er al op, hij verloor met 5-4 van Kai Fan Leung. Asada verloor bij de laatste 16 met dezelfde cijfers van Ho Yin Shek. Mikuru Suzuki, de Lakeside winnares bij de dames, bereikte knap de laatste 16. Met een gemiddelde van 88 kreeg ze geen kans tegen Paul Lim, het werd 5-0.

Asian Tour Order of Merit
Bekijk hieronder de Asian Tour Order of Merit na het eerste van de twaalf toernooien.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.