Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Phil Taylor

RTL7 Darts gaat senioren-WK live uitzenden

Na het uitzenden van de TOTO Dutch Open afgelopen weekend, keert RTL7 Darts volgende week opnieuw terug! Volgens de TV-Gids zal de televisiezender het WK voor senioren ook uit gaan zenden. Lees hier meer.

Van donderdag 9 t/m 12 februari wordt de tweede editie van het World Seniors Championship georganiseerd in Circus Tavern, Purfleet. In totaal zullen 32 spelers, waaronder Co Stompé en Roland Scholten, gaan strijden om de wereldtitel. Vorig jaar was Robert Thornton de sterkste, die Martin Adams met 5-1 versloeg in de finale.

RTL7 Darts gaat dit jaar het toernooi van vrijdag t/m zondag ‘s avonds live gaat uitzenden. Elke uitzending start om 19:00 uur, met in het eerste uur een terugblik op de partijen die in de middag zijn gespeeld. Vanaf 20:00 uur zullen er wedstrijden live worden uitgezonden.

Dit volgt op het succes van de Dutch Open afgelopen weekend. Vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd werden de kwartfinales, halve finales en de finale van de heren live uitgezonden, net als de finale bij de dames. De live uitzending was in handen van Marcel Maijer, met Vincent van der Voort als analist. Gemiddeld keken er zo’n 104.000 kijkers naar de eindfase van het grootste toernooi ter wereld. De piek lag op 1 miljoen kijkers, die minimaal één minuut tegelijkertijd keken naar de live-uitzending.

Donderdag en vrijdag zal de eerste ronde worden afgewerkt van het WK voor senioren, met de laatste 16 op de zaterdag. Zondagmiddag staan dan de kwartfinales op het programma. De halve finalisten mogen dan zondagavond terugkomen om te strijden voor een plaats in de finale. De finale wordt dan later op de avond nog gespeeld.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *