Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Ruime nederlaag Van Gerwen tegen Aspinall

Geen goede hervatting van de Premier League voor Michael van Gerwen. Voor het eerste in lange tijd speelde hij weer voor publiek, maar Nathan Aspinall bracht hem een ruime nederlaag toe.

Voorafgaand aan de avond waren Michael van Gerwen en Nathan Aspinall de nummer één en twee van de Premier League. Op papier beloofde dit dus een mooie pot te gaan worden, en met de rest van het veld nog zo dichtbij elkaar ook meteen een belangrijke. Van Gerwen leek dit in de eerste legs niet in de gaten te hebben. Aspinall racede naar een 3-0 voorsprong, onder andere door een 120-finish te gooien. Met een 15-darter haakte MVG aan, maar weer een 120-finish, dit keer ook nog gevolgd door een 14-darter, bracht Aspinall zelfs op een 5-1 voorsprong.

Hoge finishes niet genoeg voor MVG

Van Gerwen moest aan de bak en dit gebeurde ook zeker. Met finishes van 122 en 110 achter elkaar lag hij weer wat druk bij Aspinall. Heel erg onder de indruk was ‘The Asp’ hiervan niet: hij volgde dit op met legs in 13 en 14 pijlen, waardoor de stand op 7-3 kwam en het punt voor de Engelsman binnen was. Een leg later greep hij de volle buit: MVG miste nog een pijl op de bull, waarna Aspinall het met een 13-darter afmaakte. Door de ruime overwinning neemt Aspinall ook nog de koppositie over van de Nederlander.

Nathan Aspinall: 96.9 / 57.14%
Michael van Gerwen: 96.68 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *