RVB kan vorm van zaterdag niet volhouden, Dobey eenvoudig naar laatste 4

Raymond van Barneveld kon zondagmiddag geen vuist maken in de kwartfinale van de Player Championships Finals. De Nederlander slaagde er niet in de halve finales te bereiken.

De vroege break was al in de eerste leg van de wedstrijd voor Dobey. van Barneveld mistte waardoor Dobey de eerste leg naar zich toe kon trekken. De 2e leg was eveneens voor de man uit Engeland om zijn eigen leg te houden en de break te verzilveren. Raymond hield zijn eigen leg maar een goed scorende Dobey pakte de volgende twee legs, om vervolgens 4-1 de pauze in te gaan.

Na de pauze kon Raymond zijn dubbel wederom niet vinden en kon de break kans niet verzilveren in de leg die volgde.  Zo stond het dus al snel 5-1. In de leg daarna waren het negen dubbels die gemist werden voordat Ray zijn leg kon houden. Toch is het weer Dobey die een scherpe indruk maakt na de eerste break en er voor zorgt dat het wederom 4-1 in zijn voordeel is. Dat betekent dus een tussenstand van 8-2 voor de man uit Engeland.

Dobey profiteert na de tweede break gelijk na gemiste dubbels van RVB, door 67 uit te gooien op de bull en hemzelf op een leg verwijderd van de winst te zetten.  Het is het verhaal van de gemiste dubbels vandaag voor Van Barneveld. En het waren er helaas veel. Ook de laatste leg moest hij na het missen van tops geven aan Dobey, die vervolgens wint met duidelijke cijfers: 10-2.

Raymond van Barneveld:
Gemiddelde: 88,36
Dubbelpercentage: 8.7% (2/23)

Chris Dobey:
Gemiddelde: 90,67
Dubbelpercentage: 40% (10/25)

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

RVB kan vorm van zaterdag niet volhouden, Dobey eenvoudig naar laatste 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *