Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan de Vreede

Ryan de Vreede te sterk voor Jules van Dongen

Dinsdagavond een partij op de Lakeside met een hoog Oranje-gehalte. Nederlander Ryan de Vreede mocht het gaan opnemen tegen Jules van Dongen. Een Nederlander die emigreerde naar Amerika en speelt onder de Amerikaanse vlag.

De Vreede opent goed

Ryan de Vreede mocht de partij beginnen en wist de leg via de dubbel 2 te behouden. De Vreede was scorend de betere in de tweede leg en wist ook meteen de eerste break te plaatsen. Na schoonheidsfoutjes van beide spelers wist Van Dongen via de dubbel 7 alsnog in de wedstrijd te blijven en met een 13-darter wist Van Dongen een laatste leg af te dwingen. Hierin wist Van Dongen niet door te duwen en ging de eerste set met een 18-darter naar De Vreede.

Na opnieuw een stroomstoring in Engeland, duurde de onderbreking langer dan normaal. Na een kwartier hervatte Van Dongen de partij. De Amerikaan kwam sterk uit de onderbreking. Hij wist de eerste leg te behouden met een 110-finish in 15 darts, om vervolgens de tweede leg de break te plaatsen met een 74-finish. De Vreede brak terug met een 104-finish, om vervolgens ook de vierde leg te winnen. In de laatste leg tekende De Vreede met een 90-finish voor de set.

Van Dongen doet wat terug

Van Dongen weigerde zich gewonnen te geven en begon ook de derde set sterk. Met een 15-darter kwam “The Dutch Dragon” op 1-0 in legs en ook de tweede leg ging naar de Amerikaan. De Vreede kwam nog terug tot 2-1, maar genoeg voor de set was het niet. Met een 21-darter ging de derde set naar Van Dongen.

De Vreede beslist de partij

Beide spelers begonnen sterk aan de vierde set. De eerste en de tweede leg ging met 16 pijlen naar degene die hem begon. De derde leg leverde een break op. De Vreede kwam op een 2-1 in legs voorsprong door een 15-darter te gooien en De Vreede had nog maar 1 leg nodig voor de winst. Die winst kwam er ook. De eerste matchdarts werden gemist, maar met een 19-darter wist Ryan de Vreede de partij te winnen!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Jules van Dongen: 85,26 / 30%
Ryan de Vreede: 84,54 / 34%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *