Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan Joyce

Ryan Joyce pakte allereerste PDC-titel na comeback in finale

Afgelopen middag werd Players Championship 10 gespeeld in Milton Keynes. In totaal deden er 127 deelnemers mee, waaronder 19 Nederlanders. Uiteindelijk bereikten Ryan Joyce en Dave Chisnall de finale.

Route naar de finale

Ryan Joyce bereikte als eerste speler de finale, dit was ook meteen zijn allereerste finale. Hij begon de dag met een 6-4 overwinning op Andy Hamilton. In de tweede ronde werd Luke Humphries met 6-3 verslagen. Bij de laatste 32 werd Chris Dobey met 6-4 verslagen, inclusief een gemiddelde van 103. Vervolgens werd er twee keer op een rij met 6-5 verslagen, Madars Razma en Glen Durrant werden slachtoffer. In de halve finale wist ‘Relentless’ met 7-3 te winnen van tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Dave Chisnall werd de tweede finalist van Players Championship 10. Chisnall begon de dag met eenvoudige 6-3 overwinning op Aaron Beeney. In de tweede ronde had Chisnall ook geen problemen met Jamie Lewis, het werd 6-2. Bij de laatste 32 en laatste 16 werd er 6-4 gewonnen van Benito van de Pas en Maik Kuivenhoven. In de kwartfinales was de Engelsman voor de derde keer op een rij te sterk voor een Nederlander, het werd 6-2 tegen Martijn Kleermaker. In de halve finales tegen Nathan Aspinall, wist Chisnall een 4-3 achterstand om te buigen in een 7-5 overwinning.

Finale

Ryan Joyce wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen tegen Dave Chisnall. In de eerste leg plaatste Chisnall meteen de break met een 78-finish. Met een 84-finish verzilverde ‘Chizzy’ de break voor een 2-0 voorsprong. Joyce hield vervolgens zijn eigen leg om terug te komen tot 2-1. Via tops hield Chisnall ook weer zijn eigen leg om de break te behouden. Met een belangrijke 78-finish bleef Joyce in de buurt van Chisnall, 3-2. Dankzij het gooien van dubbel 16 werd het 4-2.

In leg 7 miste beide heren dubbels, maar Chisnall wist via dubbel 8 de tweede break te plaatsen en kwam zo op een comfortabele 5-2 voorsprong. Met een 80-finish verzilverde ‘Chizzy’ de break en had hij een 6-2 voorsprong te pakken. Met een 77-finish hield Joyce zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 6-3. In de tiende leg miste Joyce drie darts op de dubbel om terug te breaken, Chisnall hield via dubbel 8 zijn eigen leg en kwam op matchpoint. Met een 72-finish bleef Joyce in de finale. In leg 12 brak Joyce voor het eerst in de wedstrijd terug naar 7-5. De break werd verzilverd met een 13-darter voor 7-6. In leg 14 miste Chisnall 4 matchdarts, Joyce profiteerde via tops en maakte er 7-7 van. De beslissende leg werd begonnen door Joyce. In de beslissende leg produceerde Joyce een 14-darter om de comeback compleet te maken en daarmee zijn eerste PDC-titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Ryan Joyce: 100,20 / 44%
Dave Chisnall: 94,7 / 50%

Nederlanders

Net als op dag 1 van de Summer Series begonnen 19 Nederlanders aan het toernooi. Elf Nederlanders wisten de eerste ronde te overleven, waaronder Michael van Gerwen. Voor Jelle Klaasen, Mike van Duivenbode en Vincent van der Voort was de tweede ronde het eindstation. Bij de laatste 32 wist Niels Zonneveld met 6-1 te winnen van Dirk van Duijvenbode en won Maik Kuivenhoven in een ander Nederlands onderonsje met 6-5 van Michael van Gerwen! Voor Jan Dekker en Benito van de Pas viel het doek ook bij de laatste 32. Jermaine Wattimena (6-4 tegen Wright) en Maik Kuivenhoven (6-4 tegen Chisnall) verloren bij de laatste 16. Martijn Kleermaker werd de beste Nederlander van de dag. Kleermaker bereikte zijn allereerste kwartfinale bij de PDC, dankzij overwinningen op o.a. Stephen Bunting en Krzysztof Ratajski. In de kwartfinale was Dave Chisnall met 6-2 te sterk.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *