Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan Joyce - Baltic Sea Darts Open 2023

Ryan Joyce stunt met tweede PDC-titel in Barnsley

Ryan Joyce heeft donderdagmiddag zijn tweede PDC-titel uit zijn carrière gewonnen. In Barnsley versloeg ‘Relentless’ Gerwyn Price in de finale van Players Championship 26. Lees hier meer.

Op weg naar de finale wist Joyce drie 100+ gemiddeldes te noteren. Dit deed hij tegen Alan Soutar (6-5, 105 gemiddeld), Mervyn King (6-3, 102 gemiddeld) en in de halve finales tegen Ritchie Edhouse die met 7-4 werd verslagen en eindigde daarbij op een gemiddelde van opnieuw 105. In de kwartfinales kwam de Engelsman 5-3 achter tegen Jose de Sousa, maar met legs in 15,13 en 12 pijlen trok hij de partij toch naar zich toe.

Finale

Gerwyn Price begon sterk aan de finale, hij wist de eerste twee legs te winnen. Daarna hielden de heren zonder veel problemen hun eigen legs. Zo produceerde Price een 11-darter en wist Joyce twee 12-darters te gooien met o.a. een 131-finish. Bij een stand van 6-5 in het voordeel van Price, was de Welshmen niet in 18 pijlen uit en dat werd afgestraft. Joyce raakte dubbel 16 en brak zo terug naar 6-6. Dit vervolgde de Engelsman met een 17-darter en was zo één leg verwijderd van een tweede PDC-titel. Price dwong een beslissende 15de leg af, nadat hij een belangrijke 110-finish wist te gooien voor 7-7. In de decider bleven de heren dichtbij elkaar, maar het was Joyce die de finale in stijl af sloot. Met een 107-finish verzekerde ‘Relentless’ van zijn tweede PDC-titel uit zijn carrière.

Ryan Joyce: 95,80 / 57%
Gerwyn Price: 96,70 / 39%

Nederlanders

Chris Landman was de beste Nederlander van de dag. De Nederlander zonder tourkaart bereikte de laatste 16, na een knappe overwinning op James Wade met 104 gemiddeld. Uiteindelijk moest Landman zich met 6-1 erkennen in Gerwyn Price. Kevin Doets was de enige andere Nederlander de de bordfinale wist te behalen, daarin bleek Robert Grundy met 6-4 te sterk.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Joyce 6-5 Jose de Sousa
Ritchie Edhouse 6-4 Peter Wright
Luke Humphries 6-2 Gary Anderson
Gerwyn Price 6-3 Chris Dobey

Halve finales
Ryan Joyce 7-4 Ritchie Edhouse
Gerwyn Price 7-6 Luke Humphries

Finale
Ryan Joyce 8-7 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *