Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan Searle

Ryan Searle eerste finalist en plek in de top 16

Ryan Searle en Brendan Dolan speelde de eerste halve finale op het Players Championship Finals in Minehead. Voor beide mannen betekende dit een uitgelegen kans om een finale op een major te bereiken. Lees hier meer.

Rustig begin

Ryan Searle kon bij een overwinning op de Noord-Ier de top 16 van de wereld binnenstormen. Voor Dolan zou bij een overwinning betekenen dat hij weer in de top 20 van de wereld staat. Dat leek in het begin van de wedstrijd verlammend te werken. Beide mannen begonnen matig en konden weinig druk op elkaars leg te zetten. Searle mocht de partij beginnen en leidde na de eerste break met 3-2.

Spectakelstuk in sessie 2

In de tweede sessie ging het niveau omhoog. Met name Dolan vond heel makkelijk tripples en stond in leg 6 na 8 pijlen op dubbel twaalf. Deze mistte hij, maar hij leek hier niet van onder de indruk. Een leg later begon ‘The Historymaker’ weer met zes perfecte darts. Deze keer ging het ook mis en ook de dubbels lieten Dolan in de steek, waardoor er nog steeds geen break te noteren viel. Ook Searle die bezig is aan een uitstekend seizoen liet zich zien door onder andere een 96-finish uit te gooien via dubbel 18 en tops. Halverwege de partij was de stand 5-5.

Na de tweede sessie liep Searle eenvoudig weg van de Noord-Ier, met name de dubbels liepen van geen kant bij Dolan. Searle won 4 legs op rij en ging met 9-6 de derde pauze in. De eerste matchdart ging nog mis maar op zijn tweede via dubbel 8 pakte Searle met 11-6 zijn eerste finale ooit op een major en een plek in de top 16 van de wereld.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Ryan Searle: 91.98 / 35.5%
Brendan Dolan: 95.94 / 19.4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *