Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ryan Searle

Ryan Searle grijpt tweede PDC-titel

Ryan Searle heeft met Players Championship 22 zijn tweede PDC-titel te pakken. De Engelsman was in een spannende finale met 8-7 de baas over Peter Wright.

Hoe verging de dag?

Na een eerste dag met toch ook weer veel verrassingen beloofde dag twee van Super Series 6 weer een mooie dag te worden. Dat bleek al heel snel ook zo te zijn voor Kevin Doets: de jonge Nederlander schakelde meteen Michael van Gerwen uit (6-4). Ook Martin Schindler startte fantastisch. De Duitser noteerde een gemiddelde van 106.28 in zijn 6-1 overwinning op Krzysztof Ratajski.

In ronde twee pakte Adrian Lewis de aandacht door in een geweldige wedstrijd af te rekenen met Michael Smith (6-4). Rusty-Jake Rodriguez, het hele jaar al goed, liet ook zien dat we van hem nog veel gaan horen in de toekomst: hij versloeg Gabriel Clemens met maar liefst 6-0 dankzij een gemiddelde van 103.66. Een ronde later versloeg hij James Wade ook nog met 6-4. Martijn Kleermaker was in deze ronde dé man: hij kegelde de winnaar van maandag, Gerwyn Price, er met 6-2 uit.

Voor de Nederlander zat er helaas niet meer in. Hij verloor van Luke Woodhouse bij de laatste 16. Woodhouse was niet de enige verrassende naam die de kwartfinale haalde. Martin Lukeman en Keane Barry bevonden zich ook bij de laatste 8, en voor Lukeman mag dat toch wel als stunt worden betiteld. De Engelsman won ook nog eens van Barry, waardoor hij de halve finales haalde. Heel goed liep dat niet voor hem af: een ontketende Ryan Searle vernederde hem met 7-0. Searle kwam tot een gemiddelde van 116.90, geen schande dus voor Lukeman. Peter Wright werd finalist nummer twee: hij versloeg in een goede wedstrijd Dimitri van den Bergh.

Finale

Net als op dag één werden er in de finale van dag twee ook alle legs gespeeld. Het verschil was dat er hier geen grote voorsprongen kwamen, en dus ook geen comebacks à la Price nodig waren. Peter Wright kwam met behulp van een break 2-1 voor, maar Searle draaide deze achterstand snel om naar een 3-2 voorsprong. Met een 10-darter opende hij een gaatje van twee legs, maar twee 12-darter van Wright later stond het alweer 4-4. Beide mannen bleven hun eigen legs houden, al deed Wright dit met legs in 11 en 12 pijlen wel een stuk eenvoudiger dan Searle. Op 6-6 kwam er weer een breakkans voor Wright en die pakte hij met beide handen aan. Een leg later kreeg hij ook de kans om de wedstrijd uit te gooien, maar nadat hij die miste brak Searle toch terug, waardoor er een beslissende leg nodig was. Een goede leg werd het niet, maar met een 18-darter zorgde Searle er voor dat hij de wedstrijd naar zich toe trok. Een tweede titel bij de PDC voor ‘Heavy Metal’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 102.59 / 39%
Ryan Searle: 94.96 / 33%

Nederlanders

Een ietwat betere dag voor de Nederlanders vandaag. Vincent van der Voort wist door te stoten tot de kwartfinales, waarin hij verloor van Dimitri van den Bergh. Martijn Kleermaker werd een ronde eerder uitgeschakeld door Luke Woodhouse, maar deed wel uitstekende zaken richting de World Grand Prix. Ron Meulenkamp gooide een 9-darter in ronde één, maar verloor wel van Rowby-John Rodriguez. Raymond van Barneveld haalde de laatste 32, na een sterke overwinning op Kevin Doets bij de laatste 64.

Uitslagen

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh 6-3 Vincent van der Voort
Peter Wright 6-4 Martin Schindler
Martin Lukeman 6-5 Keane Barry
Ryan Searle 6-1 Luke Woodhouse

Halve finales
Peter Wright 7-4 Dimitri van den Bergh
Ryan Searle 7-0 Martin Lukeman

Finale
Ryan Searle 8-7 Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *