Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ryan Searle met hoog niveau de beste van zesde groep PDC Home Tour

Op de woensdagavond stond avond 6 klaar van de Unibet Home tour. Na de Welshman Nick Kenny die dinsdagavond bovenaan stond in groep 5, was het op de woensdag voorbestemd aan een Engelsman: James Wade, Adrian Gray, Ryan Searle of Andy Boulton.

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 April is er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

De eerste wedstrijd van de avond was tussen James Wade en Adrian Gray. Een wedstrijd waar je op papier gauw James Wade als winnaar ziet en dat is ook de uiteindelijke uitkomst, een eenvoudige 5-2 overwinning voor de ‘Machine’. Daarna waren het Ryan Searle en Andy Boulton die elkaar via de webcam te lijf konden gaan. Het was Ryan Searle die dit jaar al een pro tour had gewonnen en was in deze wedstrijd dan ook de favoriet. Hij bleek ook de sterkere in de wedstrijd, een 5-1 overwinning voor de man uit Wellington, terwijl beide mannen rond de 96 gemiddeld gooiden.

In de tweede ronde aan wedstrijden begon Adrian Gray tegen Andy Boulton. Misschien klonk deze partij niet zo denderend, maar het is toch de man uit Stoke-on-Trent: Andy Boulton, die met een 101 gemiddelde Adrian Gray 5-2 wist te verslaan. Hierdoor hield Boulton hoop op de eerste plaats. De volgende wedstrijd was tussen de mannen die al een overwinning hadden geboekt: James Wade en Ryan Searle. Deze eindigde in het voordeel voor de nummer 41 van de wereld, een 5-3 overwinning met ook een gemiddelde rond de 100.

In de laatste ronde aan wedstrijden moest bepaald worden wie bovenaan kwam te staan in het klassement en daarmee ook door mocht naar de volgende ronde. Deze ronde begon met de koploper Ryan Searle die het op mocht nemen tegen Adrian Gray, deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen door Searle met een 5-2 overwinning en weer een gemiddelde boven de 100, waardoor hij gegarandeerd koploper bleef in de groep. De strijd om de tweede plek werd beslist in de laatste wedstrijd van de avond: James Wade tegen Andy Boulton. Die eindigde in een eenzijdige overwinning voor ‘X-Factor’, 5-0.

Alle uitslagen:
James Wade 5-2 Adrian Gray
Ryan Searle 5-1 Andy Boulton
Adrian Gray 2-5 Andy Boulton
James Wade 3-5 Ryan Searle
Ryan Searle 5-2 Adrian Gray
Andy Boulton 5-0 James Wade

Hier beneden staan alle statistieken en de uiteindelijke groepstabel:

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *