Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ryan Searle verslaat Van Gerwen voor eerste Players Championship titel

Afgelopen middag werd de derde Players Championship van het jaar gegooid in Wigan. Na een lange dag wisten Michael van Gerwen en Ryan Searle de finale te behalen. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Michael van Gerwen wist zich voor de eerste finale van het jaar te plaatsen. Van Gerwen begon de dag met een simpele 6-1 overwinning op landgenoot Yordi Meeuwisse. In de tweede ronde wist Van Gerwen nipt met 6-4 te winnen van William Borland. In de derde ronde overleefde de Nederlander drie matchdarts van Ryan Joyce, uiteindelijk werd het 6-5 voor Van Gerwen. Bij de laatste 16 was Dirk van Duijvenbode de tegenstander. Van Gerwen wist met een gemiddelde van 105 met 6-2 te winnen. In kwartfinales wist ‘Mighty Mike’ een 2-5 achterstand om te buigen in een 6-5 overwinning tegen Chris Dobey. In de halve finales was de wereldkampioen Peter Wright de tegenstander. Na een 0-2 achterstand wist Van Gerwen 7 van de laatste 8 legs te winnen voor een 7-3 overwinning en een plaats in de finale.

De ongeplaatste Ryan Searle was de andere speler in de finale. Hij begon de dag met een prachtige 6-4 overwinning op Gerwyn Price, na een 1-4 achterstand. In de tweede ronde werd er eenvoudig met 6-3 gewonnen van Michael Barnard. In de derde ronde had Searle geen problemen met Josh Payne, het werd 6-2. In de laatste 16 partij tegen Michael Smith waren twee breaks genoeg om met 6-4 te winnen. In de kwartfinales wist ‘Heavy Metal’ in een beslissende leg te winnen van Glen Durrant. In de halve finales produceerde Searle zijn hoogste gemiddelde van de dag, hij won met een gemiddelde van 101,3 van Jeffrey de Zwaan.

Finale
Michael van Gerwen wist de bull te winnen en mocht de finale beginnen. Searle begon beter aan de partij door met een 84-finish meteen te breaken. Met een 14-darter werd de break verzilverd voor 2-0. Met een 60-finish plaatste Searle de tweede break. Met een 12-darter brak Van Gerwen terug naar 3-1. De Nederlander hield vervolgens zijn eigen leg voor 3-2. Searle miste dubbel 16 voor een 143-finish voor 4-2, met het gooien van dubbel 9 maakte Van Gerwen de achterstand helemaal ongedaan voor 3-3. Met een 13-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg en kwam zo op een 4-3 voorsprong. Met een mooie 78-finish in 15 darts kwam Searle op 4-4. Met een geweldige 164-finish hield Van Gerwen zijn eigen leg, met Searle op 82. Van Gerwen miste leg 10 twee darts op de dubbel, waardoor Searle alsnog zijn eigen leg hield voor 5-5. Met een 13-darter plaatste de Engelsman nog een break voor 6-5. Met een 16-darter brak Van Gerwen meteen terug naar 6-6. In leg 13 miste Van Gerwen één dart op dubbel 8 om 7-6 voor te komen, Searle wist dankzij een belangrijke 171 beurt en dubbel 6 te breaken naar 7-6. Searle mocht leg 14 beginnen en deed dat erg goed. Met scores van 60-140-180-81 en het gooien van dubbel 20 bracht het Searle zijn allereerste Players Championship titel op!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 97,1 / 44%
Michael van Gerwen: 95,9 / 35%

Nederlanders
Zaterdagmiddag was een succesvolle dag voor de Nederlanders. Van de 19 Nederlanders wisten zeven Nederlanders minimaal de laatste 32 te halen. De beste Nederlander van de dag was

Jeffrey de Zwaan wist de halve finales te bereiken. Hierin was Ryan Searle met 7-5 te sterk. Voor Danny Noppert zat de dag er bij de kwartfinales op. Noppert kon het niet bolwerken tegen De Zwaan, die eerder dit toernooi ook al twee Nederlanders versloeg. De laatste 16 was het eindstation voor Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort die allebei verloren van een landgenoot. Van Duijvenbode verloor met 6-2 van Van Gerwen, terwijl Van der Voort niet kon winnen van Jeffrey de Zwaan (6-4). Geert Nentjes en Wesley Harms verloren bij de laatste 32.

9-darters
Net als vorig weekend vielen er vandaag ook weer twee 9-darters. Mensur Suljovic wist de perfecte leg te gooien bij een stand van 5-4. De Oostenrijker begon met tweemaal 180 en gooide triple 20,triple 15 en dubbel 18 voor perfectie. Uiteindelijk wist ‘The Gentle’ de partij ook nog te winnen van Jeff Smith, na een 2-5 achterstand. De 9-darter is hieronder terug te kijken. Danny Noppert wist het ook te doen. Hij deed het in de eerste leg van de tweede ronde tegen Andy Boulton. De Nederlander deed het op de normale manier door twee ker 180 te gooien en triple 20,triple 19 en dubbel 12. De partij werd met 6-2 gewonnen, inclusief een gemiddelde van 107!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ryan Searle verslaat Van Gerwen voor eerste Players Championship titel