Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Championship 2023

Scherpe Van Barneveld maakt indruk bij zege op Szaganski

Raymond van Barneveld is op een sterke manier begonnen aan het WK. De vijfvoudige wereldkampioen klopt Radek Szaganski met 3-1, mede door een aantal goede finishes.

Het is en blijft een legende: voor de 31e keer mocht Raymond van Barneveld aan een WK beginnen. De vijfvoudig wereldkampioen kreeg Radek Szaganski als tegenstander toegeschoven, de Pool die eerder dit jaar een Players Championship won. Met een 17-darter was de start voor Szaganski, maar daarna begon de motor van ‘Barney’ aan te slaan. Met legs in 15, 16 en 11 pijlen snelde hij naar setwinst, waarna hij set twee begon met een finish van 86.

Door een 104-finish op te volgen met een 15-darter kwam de stand razendsnel op 2-0 in sets. RVB kwam qua gemiddelde maar net onder de 100 uit, waardoor hij Szaganski geen kans gaf. Toch begon de Pool zich iets terug in de wedstrijd te vechten. Door in zijn eigen set twee keer zijn eigen leg te houden sleepte hij er een beslissende leg uit, waarin hij met een 13-darter Van Barneveld ver achter zich liet. De stand kwam op 2-1, waardoor de wedstrijd nog even werd verlengd. ‘Barney’ bleef echter op niveau doorspelen: met een 96-finish voorkwam hij dat Szaganski hem kon breken, waarna hij twee legs later op matchpoint kwam. Met een 14-darter maakte hij het daarna sterk af: de darter uit Den Haag liet een scherpe indruk achter.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 99.81 / 55%
Radek Szaganski: 93.64 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *