Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Martin Schindler

Schindler keert na twee jaar afwezigheid terug op WK

Martin Schindler is er in geslaagd de German Super League te winnen. In een ongelofelijk spannende finale overleefde hij matchdarts van Florian Hempel, terwijl hij eerder ook al goed weg kwam tegen Max Hopp.

24 spelers begonnen afgelopen zaterdag aan de jacht op een WK-ticket, 4 hiervan waren er vandaag nog open. Martin Schindler, Max Hopp, Florian Hempel en Dragutin Horvat streden om het felbegeerde ticket voor Ally Pally.

Halve Finales

In de eerste halve finale stonden de voormalig nummer één en twee van Duitsland tegenover elkaar: Max Hopp tegen Martin Schindler. De rollen lijken echter omgedraaid, Schindler lijkt op dit moment de betere speler van de twee. Hopp nam echter brutaal de leiding, door met een 12-darter in leg vijf te breken naar een 3-2 voorsprong. Schindler versnelde echter en met legs in 12, 13 en 16 kwam hij op 6-4. Toch bleef het lang spannend. Beide mannen wonnnen zo hun legs, en doordat Hopp tussendoor ook nog een break pakte kwam de stand uit op 9-9. Schindler mocht de beslissende leg beginnen. Hopp lag alle druk bij ‘The Wall’ door na 12 pijlen op 24 te staan, maar dit mocht niet baten. Schindler gooide een 14-darter en behaalde zo de finaleplaats.

Martin Schindler: 95.94 / 32%
Max Hopp: 91.53% / 35%

Debutant Florian Hempel kent een uitstekende eerste kennismaking met de German Super League. Hij mocht gaan gooien voor een finaleplaats tegen Dragutin Horvat, één van de meest ervaren mannen in de competitie. Dit bleek niet uit de eerste zeven legs: Horvat kwam nog wel op 1-0, maar de zes legs daarna gingen allemaal naar Hempel. Toch kantelde de wedstrijd nog volledig. Nadat Hempel meerdere pijlen miste voor 7-1 zette Horvat een flinke comeback in, waardoor het zo 7-7 stond. Hempel kwam met een 17-darter eindelijk de klappen te boven, waarna hij ineens weer zijn niveau vond. Met legs in 11 en 12 maakte hij het vervolgens fenomenaal af, waardoor Hempel meteen doorstootte naar de finale.

Florian Hempel: 96.34 / 33%
Dragutin Horvat: 86.87 / 33%

Finale

Een finale tussen Martin Schindler en Florian Hempel dus, een duel die in de groepsfase ook al twee keer werd gespeeld. Schindler won deze duels met 6-1 en 6-4 en ook zeker op basis van zijn spel was hij ook hier de favoriet. Hempel begon echter goed aan de wedstrijd en bij de eerste pauze stond hij met 3-2 voor. Schindler draaide dit in het tweede blok volledig om, waardoor de stand op 6-4 voor de meest ervaren van de twee ging. Hempel sloot weer aan, maar met een kleine tussenspurt kwam Schindler op 9-6 en leek de titel binnen handbereik. Met een break en het houden van zijn leg sloot Hempel toch weer aan, maar met drie missers op dubbel 15 vergat hij om de stand weer gelijk te trekken. Bij een stand van 10-9 leek Schindler de wedstrijd af te kunnen gaan maken: vanaf 48 miste hij echter twee matchdarts. Een decider volgde. Schindler was de eerste die een pijl op een dubbel kreeg, maar de bull vanaf 126 werd niet geraakt. Hempel leek de titel te gaan stelen maar ook bij hem sloeg het noodlot toe. Twee missers kosten hem de kop, want vanaf 25 sloeg Schindler nu wel toe. Na twee WK’s te hebben gemist keert ‘The Wall’ aan het einde van dit jaar weer terug in Ally Pally.

Martin Schindler: 87.90 / 35%
Florian Hempel: 88.77 / 36%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Schindler keert na twee jaar afwezigheid terug op WK