Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Schindler nét niet opgewassen tegen thuisspelende Noppert 

Danny Noppert ging zaterdagmiddag tijdens het Dutch Darts Championship de strijd aan met Martin Schindler. In een wedstrijd van hoog niveau wist hij zijn Duitse tegenstander met 6-5 nipt te verslaan.  

Noppert, die gisteren met een score van 6-0 won van Arjan Konterman, trapte de wedstrijd af en moest gelijk aan de bak. Schindler miste de dubbel zestien om meteen te breken, waardoor Noppert zijn leg met wat geluk kon behouden. Die krachtmeting zou vrijwel de hele wedstrijd voortduren.

In de legs daarna waren er kansen voor beide heren om de ander te breken en toch gingen deze legs evengoed naar degene die ze begon. Daarvoor waren niet veel pijlen nodig: veertien voor Schindler, hetzelfde aantal voor Noppert, daarna vijftien voor Schindler, zestien voor Noppert, veertien voor Schindler, dertien voor Noppert, hetzelfde aantal voor Schindler en vijftien voor Noppert. Zo stond de stand intussen op 5-4 voor de Nederlander. 

De Fries miste niet veel later een 140-finish voor de wedstrijd en zag ‘The Wall’ een poging wagen om tachtig uit te gooien. Deze faalde daarin en gaf Noppert de kans een finish van tien uit te gooien. ‘The Freeze’ kon het echter niet bolwerken en Schindler dwong via dubbel twintig een deciding leg af.  

Met zijn uiteindelijk achtste matchdart kon Noppert later de wedstrijd, waarin dus geen enkele keer werd gebroken, beslissen. Hij mag het zondag in de derde ronde opnemen tegen Jermaine Wattimena of Peter Wright. 

Gemiddeldes/Finishpercentage: 
Martin Schindler: 100.48 / 45.5%
Danny Noppert: 98.16 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *