Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martin Schindler

Schindler ongeslagen, Münch en Marijanovic uitgeschakeld

Afgelopen weekend is de Duitse Super League begonnen in Niedernhausen. Van zaterdag t/m donderdag wordt de Super League afgewerkt, waar we donderdag weten wie er naar het WK gaat. Lees hier alles terug over de voorronde.

De Duitse Super League is dit jaar verdeeld in drie fases met in totaal 24 spelers. Dit weekend werd de voorronde afgewerkt met 4 groepen van 6 spelers, waar de top vier van elke groep zou doorgaan naar de eerste ronde. De eerste ronde zal bestaan uit twee groepen van acht spelers, waar de top vier zich plaatst voor de kwartfinales. De spelers die de eerste ronde bereiken zien we ook volgend jaar terug in de Duitse Super League.

Groep A

In groep A is Martin Schindler eerste geëindigd, waarin hij alle 10 wedstrijden wist te winnen. ‘The Wall’ noteerde o.a. een gemiddelde van 100 tijdens een 6-2 overwinning op Lukas Wenig. De spelers die meegingen uit groep A naar de eerste ronde zijn Dragutin Horvat, Lukas Wenig en Marcel Gerdon. Dat betekent dat Karsten Koch en Kevin Münch niet doorgaan.

1: Martin Schindler 10*
2: Dragutin Horvat 7*
3: Lukas Wenig 5*
4: Marcel Gerdon 3*
5: Karsten Koch 3
6: Kevin Münch 2

Groep B

In groep B is Christian Bunse eerste in de poule geworden. Hij wist slechts één partij uit 10 wedstrijden te winnen. Alleen Nico Kurz was zondagmiddag met 6-2 te sterk. Manfred Bilderl, Nico Kurz en Michael Hurtz hebben zich ook gekwalificeerd voor de eerste ronde. Kurz won afgelopen twee jaar de Super League, maar begon deze editie niet geweldig. Hij wist 6 van de 10 wedstrijden te winnen. Sascha Stein en Jens Kniest zijn uitgeschakeld en kunnen huiswaarts.

1: Christian Bunse 9*
2: Manfred Bilderl 7*
3: Nico Kurz 6*
4: Michael Hurtz 4*
5: Sascha Stein 2
6: Jens Kniest 2

Groep C

In groep C is Kai Gotthardt eerste geworden. De jonge Duitser wist 7 van de 10 wedstrijden te winnen. Florian Hempel (2x) en Stefan Nilles bleken te sterk voor ‘The Tunnel’. Stefan Nilles, Florian Hempel en Niko Springer gaan mee naar de eerste ronde. Tourkaarthouder Robert Marijanovic werd vijfde en zien we niet terug, net als Thomas Köhnlein.

1: Kai Gotthardt 7*
2: Stefan Nilles 6*
3: Florian Hempel 6*
4: Niko Springer 5*
5: Robert Marijanovic 4
6: Thomas Köhnlein 2

Groep D

In groep D zijn Max Hopp en Franz Rötzsch bovenaan geëindigd met 7 punten, op legsaldo wist Hopp de groep toch te winnen. Rötzsch wist twee keer van ‘The Maximiser’ te winnen dit weekend. Naast Hopp en Rötzsch gaan ook Rene Eidams en Marco Obst naar de eerste ronde van de Super League. Steffen Siepmann gaat als tweede tourkaarthouder er in de voorronde uit. Daniel Klose zien we ook niet meer terug deze week.

1: Max Hopp 7*
2: Franz Rötzsch 7*
3: Rene Eidams 6*
4: Marco Obst 5*
5: Steffen Siepmann 3
6: Daniel Klose 2

Alle uitslagen van de voorronde zijn hier terug te vinden.

Maandag en dinsdag worden de eerste ronde gespeeld, waar de beste 8 spelers op woensdag terug mogen komen om de kwartfinales te spelen. De halve finales en de finale staan gepland op donderdagmiddag.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *