Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Schindler scorend te sterk voor Wattimena

Jermaine Wattimena heeft het niet gered tegen Martin Schindler. Martin Schindler was scorend te sterk en Wattimena was ook nog wat slordig op de dubbel. Vanaf een 2-0 achterstand kwam Wattimena nog terug op 2-2. Maar twee sterke legs en een 136-finish maakte het verschil. Lees hier alles over deze partij.

In de avondsessie van ronde 1 mocht Wattimena het opnemen tegen Martin Schindler. Lees hier alles over deze partij. Beiden heren hebben zich geplaatst via de tourcard qualifier. Schindler is erg goed in vorm terwijl Wattimena zoekende is. De vorige Euro tour ontmoeting tussen deze twee was in maart op de German Darts Championship. Schindler won deze partij via een last leg decider.

Schindler scorend sterker

Jermaine Wattimena begon zwak aan de partij. In zijn eerste vier beurten van de eerste leg vond Wattimena geen enkele triple en in de tweede leg gooide Wattimena twee beurten een score in de veertig. Hij kon dit scorend niet meer compenseren en hierdoor kreeg Schindler in het begin meer kansen. Schindler hield zijn eigen leg. In de tweede leg mistte Wattimena de bull vanaf 81 en zo kon Schindler breken met een 18-darter. Vervolgens kwam Wattimena beter in het ritme. Hij begon de derde leg met een 180-er en wist vervolgens 81 wel uit te gooien voor een 12-darter. Hij verzilverde de rebreak ook voor 2-2 met een 14-darter.

Opleving helpt Wattimena niet

De korte opleving was niet genoeg voor Wattimena. Schindler behield het initiatief en was scorend veel overtuigender. De vijfde leg hield Schindler met een 16-darter, vervolgens wist Schindler te breken met een 11-darter en de break werd verzilvert met een 12-darter en een 136-finish. Deze sterke fase leverde Schindler de wedstrijd op. Wattimena mocht de achtste leg nog houden voor 5-3, maar hij wist in de negende leg niet af te straffen dat Schindler niet in 18 pijlen uit was. Wattimena miste nog veel dubbels en dus ging een overtuigende Schindler met de overwinning er vandoor.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Martin Schindler: 93.55 / 40.0%
Jermaine Wattimena: 25.0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *