Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

José Marquês

Schot Beveridge pakt dagwinst in UK, ook Marquês maakt indruk

Vandaag stond de 1e dag op het programma voor 1B in Milton Keynes. WK deelnemers zoals Danny Baggish, Danny Lauby en Diogo Portela deden mee en streden voor goede resultaten. Lees hier verder hoe het ging.

Hoe verging de dag?

Danny Baggish die op het WK nog Adrian Lewis versloeg, verloor in ronde 1 van de relatief onbekende ‘Welshman’ Bleddyn Lyons. Ook zijn mede landgenoot Danny Lauby verloor al vroeg op de dag. Verder viel op dat Alan Norris weer op de weg terug is. De oud Lakeside finalist haalde de laatste 16 en versloeg onderweg onder meer de kleurrijke Braziliaan Diogo Portela.

Kwartfinales

Verder viel de prestatie van José Marquês erg op. De Portugees die eigenlijk mee zou doen aan de Europese Q-school, maar er waren geen vluchten beschikbaar vanuit Portugal naar Duitsland. Hij gooide onder meer een 9-darter en werd één van de vier dagwinnaars met uitstekend spel. Hij kan na José de Sousa de tweede Portugees worden die een tourkaart veroverd. Verder speelde de door vele als favoriet gezien voor een tourkaart, Alan Soutar uitstekend spel en won de dag.

Ook oud tourkaarthouder Kevin Burness uit Noord-Ierland kende een uitstekende dag. Hij behaalde de kwartfinale en won deze na een mooie comeback van Engelsman Lloyd Pennell. Pennell kwam met 5-0 voor, maar verloor alsnog. Ook speelde de Schot Darren Beveridge uitstekend. Met veel gemiddels van boven de 95 won hij de dag door in de kwartfinale af te rekenen met Ben Cheeseman.

Alan Soutar 6-4 Martin Thomas
Darren Beveridge 6-2 Ben Cheeseman
José Marquês 6-3 Reese Colley
Kevin Burness 6-5 Lloyd Pennell

Order of Merit

  1. Ben Cheeseman 4
  2. Lloyd Pennell 4
  3. Martin Thomas 4
  4. Reece Colley 4
  5. Mark Dudbridge 3
  6. Robert Owen 3
  7. Brian Hallas 3
  8. Lee Evans 3
  9. Alan Norris 3
  10. Rhys Davies 3

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *