Schotland en Ierland naar finale World Cup of Darts

Zondagavond werden de halve finales gespeeld voor de World Cup of Darts. Schotland nam het op tegen Japan, terwijl Nederland Ierland trof. Lees hier meer. 

Schotland vs Japan
De eerste single ging tussen Gary Anderson en Seigo Asada. Anderson begon uitstekend aan de partij, want met finishes van 118 en 113 nam de Schot een 3-0 voorsprong. Asada hield vervolgens zijn eigen leg met een 127-finish voor 3-1. Met een 14-darter brak Asada terug naar 3-2 en mocht gaan gooien voor 3-3. Dat bleek iets te veel voor de Japanner, met een 13-darter won Anderson met 4-2.

De tweede single ging tussen Peter Wright en Haruki Muramatsu. Muramatsu hield met een 61-finish zijn eigen leg voor een 1-0 voorsprong. Vanaf dat moment was het vooral Wright die de betere speler was. Met goede finishes won hij met 4-1 en zo plaatste Schotland zich voor de finale!

Ierland vs Nederland
De eerste singlepartij ging tussen Steve Lennon en Michael van Gerwen. Van Gerwen begon de wedstrijd matig, maar hield zijn eigen leg met een 136-finish. Lennon hield vervolgens ook zijn eigen leg met een 73-finish voor 1-1. Met een 17 en een 14-darter kwam Van Gerwen op matchpoint. In de vijfde leg miste Van Gerwen twee matchdarts, waardoor Lennon helemaal terug kwam tot 3-3. In de beslissende leg wist Van Gerwen op het juiste moment een 180’er te gooien. Met een 13-darter versloeg hij Steve Lennon.

De tweede singlepartij ging tussen William O’Connor en Jermaine Wattimena. Wattimena speelde een matige partij. O’Connor kwam met o.a. een 13-darter op een 3-0 voorsprong. Met een 64-finish hield Wattimena zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 3-1. O’Connor hield via D4 zijn eigen leg en zorgde voor een 4-1 overwinning. Dat betekende dat er wederom gekoppeld moest worden.

Ierland speelde een geweldige koppelpartij. Lennon wist meteen in de eerste leg te breaken met een 131-finish. Met een 13-darter werd de break vervolgens verzilverd. In de derde leg miste Van Gerwen een 86-finish, met een 128-finish brak Lennon nogmaals en zo had Ierland een 3-0 voorsprong. Met een 17-darter hield O’Connor zijn eigen leg en zo zorgde Ierland voor de daverende verrassing!

Deel met:


Plaats een reactie