Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Schotland - World Cup of Darts 2024

Schotland ontsnapt, Oostenrijk en België winnen deciders

De halve finalisten van de World Cup of Darts zijn bekend! Engeland, Schotland, Oostenrijk en België strijden zondagavond om de felbegeerde titel in Frankfurt. Lees hier meer.

Oostenrijk 8 – 7 Kroatië

De kwartfinales begonnen met een Oost-Europees onderonsje tussen Oostenrijk en Kroatië. De Kroaaten begonnen ijzersterk. Van de eerste vijf legs wisten ze er vier te winnen in 14,15,15 en 12 pijlen met finishes van 72,88 en 104. In leg 6 kreeg Grbavac drie pijlen op de dubbel om er zelfs 5-1 van te maken, maar miste. Suljovic wist 68 uit te gooien, waarna Oostenrijk in de partij groeide. Met een 14,17 en 11-darter wonnen de Oostenrijkers vier legs op een rij en kwamen zelfs op een break voorsprong; 5-4. Lang kon er niet worden genoten van de break, want met een 14-darter brak Kroatië direct terug naar 5-5. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 13 miste Krcmar drie pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen, Suljovic wist tops wel te raken en bracht daarmee Oostenrijk op matchpoint. Een leg later kregen de Oostenrijkers de eerste drie matchdarts, maar Suljovic miste. Krcmar gooide een hele belangrijke 74-finish uit en dwong daarmee een beslissende leg af. In de vijftiende leg kregen beide landen een matchdart, maar was het uiteindelijk Rodriguez die matchdart nummer vijf voor Oostenrijk wist raak te gooien voor een plek bij de laatste 4 van de World Cup of Darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Oostenrijk: 89,39 / 44,4%
Kroatië: 95,61 / 33,3%

België 8 – 7 Italië

In de tweede kwartfinale was het tijd voor de boosdoeners voor Nederland, België, die het op mochten nemen tegen het verrassende Italië. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg was het Italië die verrassend voor de eerste break zorgden. De break verzilverden ze vervolgens ook in 16 pijlen, waardoor Italië op een 3-1 voorsprong kwam. Met een 13-darter hielden de Belgen hun eigen leg. In leg 6 miste Italië vier pijlen op de dubbel, waardoor België via dubbel 8 terug brak naar 3-3. Daarna gingen alle legs met de darts mee. Met legs in 12,17,18 en 19 darts kwamen de Belgen als eerste op matchpoint, maar Turetta en Dalla Rosa dwongen knap een beslissende leg af door hun eigen legs te houden in 20,18,18 en 15 pijlen. In de beslissende leg wist Huybrechts een hele belangrijke 180’er te produceren. De Italianen konden de benodigde triples niet meer gooien, waardoor België met een 17-darter door de oog van de naald kroop in Frankfurt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
België: 86,21 / 36,4%
Italië: 85,06 / 31,8%

Engeland 8 – 4 Noord-Ierland

In de derde kwartfinale was het tijd voor het nummer één geplaatste Engeland met de nummers 1 en 3 van de wereld. Zij namen het op tegen Noord-Ierland, dat zaterdagavond in een beslissende leg te sterk was voor Duitsland. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, met o.a. een 101-finish van Rock, wist Smith in de derde leg de eerste break te plaatsen door 68 uit te gooien. Met een 97-finish wist Humphries daarna ook de break te verzilveren, waardoor Engeland op een 3-1 voorsprong kwam. Via dubbel 4 hield Rock Noord-Ierland dicht bij Engeland, maar daarna begon het ijzersterk finishen van de Engelsen. Met finishes van 130 en 140 van Humphries en 90 van Smith werd de voorsprong uitgebreid naar 6-2. De overige legs gingen allemaal met de darts mee. Met een 91-finish en een 16-darter hielden de Noord-Ieren hun eigen legs, maar met een 14- en 16-darter trokken de Engelsen de partij met 8-4 naar zich toe. Een indrukwekkende partij van de Engeland, die laten zijn dat ze klaar zijn om de World Cup-titel eindelijk weer eens te winnen sinds 2016.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Engeland: 98,73 / 57,1%
Noord-Ierland: 90,61 / 50%

Schotland 8 – 7 Zweden

De laatste kwartfinale ging tussen de World Cup-winnaar van 2019 Schotland tegen Zweden met de in Nederland geboren Jeffrey de Graaf. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist De Graaf een knappe 64-finish uit te gooien voor de break. Een leg later kreeg Lukasiak drie pijlen op dubbel 18 om de break te verzilveren, maar miste. Anderson raakte dubbel 10 voor de rebreak. Lang waren de Zweden niet teleurgesteld, want met een 14- en 13-darter op een rij wisten ze alsnog het eerste verschil van twee legs te maken. Daarna werd tot en met leg 11 niet gebroken. In leg 12 miste Lukasiak één pijl vanaf een 72-finish op tops, waarna Anderson dan toch terug brak voor Schotland; 6-6. De Schotten konden vervolgens weer niet de break verzilveren om de voorsprong terug te pakken. Lukasiak gooide een hele belangrijke 60-finish uit om Zweden op matchpoint te zetten, terwijl Wright stond te wachten op 44. Een leg later was te zien dat er bij de Zweden spanning op stond, aangezien ze de triples ruim misten. Op deze manier kon Anderson met een 117-finish alsnog een beslissende leg afdwingen. In de beslissende leg was het toch de ervaring van Wright en Anderson die de doorslag gaf. Een 18-darter was uiteindelijk genoeg voor Schotland om op het nippertje door te gaan naar de halve finales vanavond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Schotland: 86,40 / 38%
Zweden: 88,26 / 44%

Programma halve finales

Vanaf 19:00 uur vanavond staat de finalesessie van de World Cup of Darts op het programma in Frankfurt, beginnend met de volgende halve finales:

Oostenrijk vs België
Engeland vs Schotland

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *