Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Schotland pakt tweede World Cup titel, Oostenrijk finalist

Team Schotland heeft zondagavond voor de tweede keer de World Cup of Darts gewonnen. In de finale waren ze met 3-1 te sterk voor Oostenrijk. Lees hier alles terug.

Halve finales

Oostenrijk versloeg in de halve finales Team Engeland met 2-0! Mensur Suljovic had weinig problemen met James Wade, het werd 4-1. Ook Rowby-John Rodriguez was in vorm, want hij versloeg met dezelfde cijfers Dave Chisnall en noteerde daarbij een gemiddelde van 102,13.

Mensur Suljovic 4-1 James Wade
Rowby-John Rodriguez 4-1 Dave Chisnall

Schotland was in de halve finales met 2-1 te sterk voor regerend kampioen Wales. John Henderson wist verrassend met 4-2 te winnen van Gerwyn Price. Jonny Clayton stelde de zaken op orde, hij versloeg Peter Wright met 4-2. Een beslissende koppel moest de beslissing brengen. De koppelpartij ging tot een zevende leg, waarin Henderson via dubbel 18 de overwinning voor Schotland pakte.

John Henderson 4-2 Gerwyn Price
Jonny Clayton 4-2 Peter Wright
Schotland 4-3 Wales

Finale

De eerste singlepartij die op het programma stond ging tussen Mensur Suljovic en John Henderson. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waaronder een 11-darter van Henderson en een 160-finish van Suljovic. In de vierde leg plaatste Suljovic de break via dubbel 7. Die break werd een leg later verzilverd met een 80-finish en zo pakte Oostenrijk de 1-0 voorsprong.

De tweede single ging tussen Rowby-John Rodriguez en Peter Wright. Ook hier gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg was het Wright die via dubbel 16 naar 3-1 brak. Een leg later maakte de Schot het ook meteen af. Met een 14-darter won hij met 4-1 en bracht hij de stand op 1-1.

Vervolgens stond er een koppelpartij op het programma. Oostenrijk begon geweldig aan de partij door de eerste drie legs te winnen in 13,13 en 21 darts. Toch gaven de Schotten niet op, met een 58-finish kwamen ze ook op het scorebord. In de vierde leg kreeg Rodriguez twee matchdarts, maar die werden gemist. Via dubbel 3 brak Schotland terug en maakten er via dubbel 5 3-3 van. Tot zover hadden de Oostenrijkers al 3 matchdarts gemist. Ook in de beslissende leg miste Suljovic twee matchdarts. Henderson bleef erg koel en maakte er via dubbel 10 toch een 2-1 voorspong van voor Schotland.

De vierde partij ging tussen Mensur Suljovic en Peter Wright. Suljovic leek er niet helemaal meer bij te zijn, na de verloren koppelpartij. Wright pakte de eerste twee legs. Dit deed hij in 15 en 16 darts. Een 16-darter van Suljovic bracht hem vervolgens ook op het scorebord. Een break kwam er niet, want met een 156-finish zette Wright Schotland op matchpoint; 3-1. Een leg later leek Wright het af te maken, maar miste uit het niets 5 matchdarts. Suljovic profiteerde en kwam via dubbel twee terug tot 3-2. Een goede leg van ‘The Gentle’ zorgde ervoor dat hij terug brak naar 3-3. Zou Suljovic er dan 2-2 van maken? Het antwoord was: nee. Wright gooide een geweldige laatste leg. Met scores van 135-100-96-121 en een 49-finish pakte Schotland voor de tweede keer de World Cup titel. De allereerste major voor John Henderson, wat een moment!

Mensur Suljovic 4-1 John Henderson
Peter Wright 4-1 Rowby-John Rodriguez
Schotland 4-3 Oostenrijk
Peter Wright 4-3 Mensur Suljovic

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *