Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Schotland schakelt Nederland uit in kwartfinales

Nederland is er niet in geslaagd om de halve finales van de World Cup of Darts te bereiken. In een spannende kwartfinales was Schotland net iets te sterk in de beslissende koppelpartij. Lees hier alles terug!

Michael van Gerwen en John Henderson begonnen de eerste singlepartij. Beide heren wisten bij lange na niet hun beste niveau te laten zien. Hiervan wist Van Gerwen toch het meest van te profiteren. Van Gerwen begon de wedstrijd en deed dat met een 50-finish. Henderson leek de tweede leg te pakken, maar miste 7 darts op de dubbel waardoor Van Gerwen via dubbel 10 de break plaatste. Een 97-finish zorgde ervoor dat Van Gerwen op matchpoint kwam. Met een 120-finish hield Henderson nog wel zijn eigen leg, maar een leg later maakte de Nederlander het met een 13-darter af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 93,16 / 66,67%
John Henderson: 93,40 / 11,11%

De tweede singlepartij ging tussen Dirk van Duijvenbode en Peter Wright. Wright begon de wedstrijd, maar kon zijn eigen leg niet houden, hij miste één pijl op tops. Van Duijvenbode stapte in en brak met een 13-darter. In de tweede leg kreeg de Nederlander de kans om de break te verzilveren, maar miste twee keer op de dubbel. Wright profiteerde en brak via dubbel 4 terug. Hetzelfde gebeurde in de derde leg, waardoor Wright de voorsprong pakte. Een 103-finish zorgde ervoor dat Wright voor de tweede keer brak en verzilverde die met een 14-darter en won zo met 4-1.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 96,04 / 30,77%
Dirk van Duijvenbode: 94,16 / 16,67%

Er moest een beslissende koppelwedstrijd komen om te beslissen wie er door zou gaan naar de halve finales van de World Cup of Darts. Nederland begon de koppelpartij en deed dat goed met een 14-darter in de eerste leg. De Schotten antwoordden met een 17-darter in hun leg. In de derde leg kreeg Van Duijvenbode drie pijlen op dubbel 14, maar werden alle drie gemist. Wright profiteerde en brak via dubbel 16 naar 2-1. De Nederlanders kregen een leg later alle kansen op de rebreak, maar beide heren misten drie pijlen op de dubbel. Henderson bleef wel koel en bracht Schotland via dubbel 16 op matchpoint; 3-1. Toch gaven de Nederlanders niet zo maar op, met een 15-darter kwamen ze terug tot 3-2. In de zesde leg kreeg Henderson de eerste matchdart, maar een 104-finish werd gemist op dubbel 12. Van Gerwen bracht via dubbel 8 de stand op 3-3. Een spannende beslissende leg volgde, waarin alle spelers hun triples wel wisten te vinden. Toch kreeg Schotland de eerste matchdarts. Met een hele knappe 64-finish zorgde Henderson voor de stunt; Nederland is uitgeschakeld door Schotland!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Schotland: 89,27 / 44,44%
Nederland: 93,97 / 21,43%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *