Schreeuwende Wade net te sterk voor sublieme Asada

Afgelopen avond werden er 4 tweede ronde partijen gespeeld. Lees hieronder de wedstrijdverslagen terug.

James Wilson vs William O’Connor
De partij werd begonnen door O’Connor maar zag Wilson meteen in de eerste leg breaken met een 14-darter. Met een 81-finish in 12 darts werd de break verzilverd. Met een 147-finish hield O’Connor vervolgens zijn eigen leg voor 2-1. In de vierde leg miste O’Connor een 121-finish op de bull voor 2-2, met een geweldige 160-finish pakte Wilson de eerste set af van de Ier. In de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Met een 14-darter wist O’Connor te breaken en hield via D8 zijn eigen leg en kwam daarmee op 1-1 in sets. In de derde set gingen de eerste 3 legs met de darts mee. In de vierde leg gooide O’Connor een 14-darter en pakte daarmee ook de derde set en kwam daarmee op voorsprong; 2-1. In de vierde set gingen alle legs met de darts mee, met een 128-finish van Wilson en een 77-finish van O’Connor. In de beslissende leg miste ‘The Magpie’ één matchdart, Wilson gooide met zijn laatste D4 en maakte er 2-2 van. O’Connor begon de beslissende leg fantastisch, met een 11-darter kwam hij op een 1-0 voorsprong. Met een 96-finish hield Wilson ook zijn eigen leg en kwam op 1-1. Met een knappe 62-finish kwam O’Connor op matchpoint. In de vierde leg gooide de Ier 137,140,134 om 90 over te houden. Wilson stond nog niet op een finish waardoor O’Connor terug kwam en gooide 90 uit voor een 3-2 overwinning in sets!

Simon Whitlock vs Ryan Joyce
De tweede partij van de avond ging tussen Simon Whitlock en Ryan Joyce. Whitlock mocht de partij beginnen, maar miste in de eerste leg 5 darts op de dubbel waardoor Joyce via D16 brak. Met een knappe 12-darter kwam Whitlock meteen langszij en hield zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Met een 13-darter hield ook Joyce zijn eigen leg en kwam er een beslissende leg in de eerste set. Het was ‘Relentless’ die de triples meer gooide, met een 15-darter pakte hij de set van Whitlock af. In de tweede set gingen de eerste 3 legs met de darts mee. Met een knappe 78-finish brak Joyce en pakte daarmee de tweede set met 3-1 in legs. In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste ‘The Wizard’ wederom 5 darts op de dubbel, met een 72-finish brak Joyce naar 2-1. Joyce hield met een 13-darter zijn eigen leg en daarmee schakelde hij de nummer 8 van de wereld uit!

Michael Smith vs Ron Meulenkamp
In de derde partij van de avond was het tijd voor Michael Smith, hij nam het op tegen Ron Meulenkamp. In de eerste set gaan alle legs met de darts mee waardoor Smith de eerste set pakte, die zich meteen in de eerste set al ergerde aan het tempo van de Nederlander. In de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Meulenkamp een 81-finish op tops, met een knappe 132-finish brak Smith naar 2-1. Smith miste in de vierde leg 2 setdarts, maar Meulenkamp miste ook 2 darts om terug te breaken. Uiteindelijk pakte de Engelsman via D10 ook de tweede set. In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg wist Meulenkamp te breaken met een 100-finish. In de vierde leg miste Smith 3 darts op de dubbel om gelijk terug te breaken, via D9 pakte Meulenkamp de set en kwam terug tot 2-1. In de vierde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste de Nederlander een 101-finish om zijn eigen leg te houden, Smith brak met een 81-finish naar 2-1 in een leg waar beide heren twee keer 180 gooide. In de vierde leg miste Meulenkamp een 122-finish op de bull om in de partij te blijven, via D10 sloot Smith de partij af en won 3-1 in sets!

James Wade vs Seigo Asada
In de laatste partij van de avond ging het tussen James Wade en Seigo Asada. De Japanner had in de eerste ronde al voor een stunt gezorgd door Ratajski uit te schakelen en hoopte die lijn voort te zetten. Dit leek in set 1 ook goed te lukken. Wade kwam nog op 1-0, maar Asada wist de volgende legs in 13, 12 en 16 pijlen te winnen. Een gemiddelde van 110+ stond er in de eerste pauze op zijn naam. Set 2 begon ‘The Ninja’ ook met een 15-darter. Wade wist zijn eigen legs te houden en in de beslissende leg pakte hij zelfs de break terug met een 15-darter. Dit leverde Asada een schreeuw vol in zijn gezicht op. In een interview na afloop gaf Wade aan dat het hier ook de bedoeling was om Asada pijn te doen. Set 3 zou daarna ook niet worden gehouden door degene die de set begon. Net als in set 1 pakte Wade nog wel de eerste leg, een 14-darter leverde hem zelfs een 2-1 voorsprong op, maar een 14 en 15-darter brachten Asada toch één set verwijderd van de overwinning. Wade stelde toch snel orde op zaken. Hij won set 4 met 3-1 en gooide hier onder andere een 92-finish op de bull. Asada bleef rond de 97 gemiddeld, Wade daar net iets onder. In de beslissende leg kreeg Asada genoeg kansen om Wade te breken. In leg 1 miste hij 2 pijlen, waardoor Wade toch de 1-0 voorsprong pakte. Asada bleef goed doorspelen, kwam op 1-1, maar met een 17-darter kwam Wade toch weer op voorsprong. Een 12-darter leverde Asada weer een gelijke stand op. Een leg later miste hij de dubbel 11 voor een 84-finish en een voorsprong, waarna Wade toch weer toesloeg. Aangezien er met twee legs verschil moesten worden gewonnen was het nog niet afgelopen, maar dat was het een leg later wel. Wade begon goed aan de leg, profiteerde van een paar mindere beurten van Asada en won de wedstrijd toch, dat deed hij met een 86-finish.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning