Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
4 Nations tournament

Schroder en Geel kwalificeren zich voor 4 Nations Tournament

Afgelopen zaterdagmiddag werd in de Bilt een kwalificatietoernooi gespeeld voor een plaats in de Nederlandse selectie en daarmee ook kwalificatie voor het 4 Nations Tournament. Stefan Schroder en Desiree Geel waren de gelukkigen.

De beste spelers uit o.a. de SuperLeague, LaCo en NDB Ranking van afgelopen seizoen aangevuld met de regionale qualifiers van de lidorganisaties waren uitgenodigd om in Cultureelcentrum H.F. Witte in de Bilt te strijden voor een plaats in de Nederlandse selectie. De beste heer en dame zouden zich hiervoor plaatsen, net als een plaats in het Nederlands team voor het 4 Nations tournament in Duitsland van 21 t/m 23 april.

Bij de heren heeft Stefan Schroder zich voor het eerst geplaatst voor de Nederlandse selectie. Schroder versloeg in de Bilt Tom van den Hoogen (5-2), Luke van der Kwast (5-1), Ivo Leeksma (5-2), Martijn Dragt (5-2), Haye Jan Nicolay (5-4) en in de finale was de Nederlander te sterk voor Jeremy van der Winkel met 6-2.

Bij de dames mag Desiree Geel haar opwachting maken in het Nederlands team. Geel kwalificeerde zich ten koste van Kim Palstra (4-3), Astrid Trouwborst (4-1), Vanessa Zuidema (4-2), Karin Harmsen (4-1) en in de finale werd Sharon Straatsma-Pul met 5-4 aan de kant gezet. Ook voor haar wordt het haar debuut in het Nederlands team.

Heren
Halve finales
Jeremy van der Winkel 5-4 Patrick Maat
Stefan Schroder 5-4 Haye Jan Nicolay

Finale
Stefan Schroder 6-2 Jeremy van der Winkel

Dames
Halve finales
Sharon Straatsma-Pul 4-2 Roos van der Velde
Desiree Geel 4-1 Karin Harmsen

Finale
Desiree Geel 5-4 Sharon Straatsma-Pul

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *