Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jitse van der Wal

Scorend sterke Van der Wal naar kwartfinales

Challenge Tour 4 winnaar Jitse van der Wal was in goede vorm op dag één van de Darts Actueel Winter Masters. Hij was in de derde partij van de avond te sterk voor Patrick van den Boogaard. Lees hier meer over de wedstrijd.

De vervanger van Dennie Olde Kalter, Patrick van den Boogaard wist de bull te winnen en mocht daardoor de wedstrijd beginnen. Dit deed hij goed, want in 16 darts wist hij zijn eigen leg te behouden. Van der Wal begon wat matig, maar met o.a. een 180’er in zijn eigen leg hield hij zijn eigen leg in 13 darts. Een leg later gooide Van der Wal opnieuw een 180’er, maar had veel problemen op de dubbel. Uiteindelijk wist Van der Wal met zijn zesde pijl op de dubbel naar een 2-1 voorsprong te breaken. De break werd met een 13-darter via dubbel 14 verzilverd en pakte daarmee de set.

Van der Wal ging scorend in de tweede set goed verder. In de eerste leg van set twee miste beide heren een 100+ finish, maar was het Van der Wal die via dubbel 10 zijn eigen leg hield. Van den Boogaard gooide te weinig triples in zijn eigen leg, waardoor de Fries via tops de break plaatste. De break werd niet verzilverd. Van der Wal miste 4 matchdarts, waardoor een voormalige Euro Tour deelnemer in 17 darts terug brak naar 2-1. In de vierde leg miste Van den Boogaard 90 op de bull voor 2-2, waarna Van der Wal in 15 darts de 2-0 overwinning in sets (3-1,3-1) pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jitse van der Wal: 89,4 / 38%
Patrick van den Boogaard: 81,4 / 29%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *