Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - German Darts Grand Prix 2023

Scorend sterke Van Peer wint eenvoudig van Soutar

Dit weekend vindt de enige European Tour toernooi van Nederland plaats. de eerste Nederlander op dit toernooi is Berry van Peer. Van Peer kende weinig moeite met Soutar. Hij was scorend veel sterker en wist dit ook om te zetten in legs. Berry van Peer won zo met 6-2 van Alan Soutar. Lees hier alles over deze partij.

Berry van Peer begon de wedstrijd scorend een stuk beter dan Soutar. Hierdoor creëerde Van Peer zichzelf veel meer kansen en zo kon hij ook een aantal kansen missen. Zo mistte Van Peer in de eerste leg nog zes pijlen op de dubbel en in de tweede leg mistte hij er ook twee. Ondanks de missers kwam Van Peer toch op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de vierde leg mistte Van Peer de Bull voor een 161-finish, Soutar antwoordde met een 112-finish.

Veel meer wist Soutar ook niet te creëren. Berry van Peer werd scorend sterker en sterker en zo kwam Soutar er eigenlijk niet meer aan te pas. Van Peer wist de vijfde leg te houden met een 12-darter en mocht in de zesde leg breken met een 13-darter. Zo kwam hij op een 5-1 voorsprong. In de volgende leg kreeg Van Peer ook al matchdarts, maar hij mistte er twee. Soutar profiteerde hiervan met een 80-finish.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Berry van Peer: 96.17 / 30.0%
Alan Soutar: 82.46 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *