Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Scott Mitchell wint eerste PDC-titel op Challenge Tour

Voor het eerst in zijn carrière ging Scott Mitchell vorige week naar Q-School. Het lukte hem niet een Tour Card te winnen, maar nu een week later was hij wel de sterkste op de Challenge Tour.

Route naar de finale
Met meer dan 300 spelers en twee toernooien was het al duidelijk dat het een lange dag zou worden. Het tweede toernooi begon pas om 5 uur, uiteindelijk zou de finale pas om 11 uur zijn gespeeld. Mitchell begon zijn lange reeks wedstrijden met een 5-3 overwinning op John Bowles. Brad Phillips (5-3), Jonathan Wynn (5-0), en Robert Collins (5-3) werden daarna verslagen, waarna ook Nathan Rafferty (5-2) en Michael Rasztovits (5-3) aan de kant werden gezet. In de kwartfinale sloopte hij Cameron Menzies met 5-0, in de halve finale won hij met 5-2 van Eddie Lovely.

De tegenstander van Mitchell in de finale was Andrew Gilding. ‘Goldfinger’, die nu alweer twee jaar zijn Tour Card kwijt is, wacht ook nog steeds op zijn eerste PDC titel. Hij begon het tweede toernooi van de dag met overwinningen op George Cressey (5-2), Tom Lonsdale (5-1) en Dave Prins (5-2). Daniel Ayres werd met 5-1 aan de kant gezet, finalist van toernooi één Adam Huckvale met 5-2. In de kwartfinale was een beslissende leg nodig tegen de Zweed Johan Engström. Darren Beveridge was daarna de laatste hindernis. Met 5-3 werd deze wedstrijd gewonnen.

Finale
Mitchell won de bull en met een 14-darter kende hij een vliegende start. Gilding kreeg daarna twee pijlen om de stand gelijk te trekken, maar na missers op dubbel 12 en dubbel 6 mocht Mitchell terugkeren voor nog een 14-darter. Beide mannen hielden daarna hun legs in 17 en 16 pijlen. Gilding moest op zoek naar een break, en hij begon de leg van Mitchell met twee 180’s achter elkaar. Twee missers op tops kosten hem toch de leg. Mitchell gooide 95 uit voor een 15-darter en 4-1 voorsprong. Met een 13-darter maakte hij het daarna af. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we Scott Mitchell in februari terug zien op de PDC Pro Tour.

Scott Mitchell: 99.4 / 56%
Andrew Gilding: 91.7 / 14%

Nederlanders
Ook tijdens het tweede toernooi van het jaar haalde een Nederlander de kwartfinale. Danny van Klompenburg haalde na zijn laatste 64 tijdens het eerste toernooi nu de laatste 8, waarin hij met 5-2 zijn meerdere moest erkennen in Eddie Lovely. Wessel Nijman, Mareno Michels en Maikel Verberk haalden alle drie de laatste 32.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *