Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Scott Waites naar derde Lakeside finale na eenvoudige zege op Unterbuchner

De eerste halve finale bij de heren ging tussen Scott Waites en Michael Unterbuchner. Een uitgebreid wedstrijdverslag is hier terug te lezen. 

In de ingooiruimte wist Michael Unterbuchner de bull te winnen en mocht de halve finale beginnen tegen Scott Waites. Unterbuchner miste in de eerste leg 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 64-finish brak Waites meteen. In de tweede leg waren de rollen omgedraaid en miste Waites 3 darts op de dubbel, met een 50-finish brak Unterbuchner terug naar 1-1. In de derde leg miste de Duitser twee darts op de dubbel, met een 48-finish brak Waites wederom en met een 17-darter pakte hij de eerste set.

In de eerste leg van de tweede set werden in totaal 13 darts op de dubbel gemiste, via D4 hield Waites alsnog zijn eigen leg. Met een knappe 100-finish brak de Engelsman naar 2-0. In de derde leg miste Unterbuchner een 92-finish op D18, via D4 hield Waites zijn eigen set en kwam op een 2-0 voorsprong.

De derde set werd begonnen door Unterbuchner, maar miste een 69-finish op D10 om zijn eigen leg te houden. Via D8 brak Waites gelijk en verzilverde de break met een 112-finish. Met een 52-finish in 18 darts gingen de heren pauzeren met een 3-0 tussenstand in het voordeel van ‘Scotty 2 Hotty’.

Na de pauze begon Waites aan set 4. Unterbuchner begon goed, want hij wist met een 19-darter gelijk te breaken. Met een knappe 91-finish wist Waites terug te breaken en hield zijn eigen leg met een 60-finish. Met een 113-finish in 15 darts hield ‘T-Rex’ ook zijn eigen leg en kwam er een beslissende leg in de vierde set. Met een knappe 12-darter en een 87-finish kwam Waites op 4-0 in sets!

In de vijfde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Unterbuchner de bull voor een 92-finish, met een 44-finish brak Waites en kwam 2-1 voor. Met een 16-darter hield de Engelsman zijn eigen leg en zette daarmee de stand op 5-0!

Set 6 werd begonnen door Waites die de partij in zijn eigen set kon afmaken. Met een 14-darter was het wel Unterbuchner die meteen brak. Met een 15-darter verzilverde Unterbuchner de break en kwam 2-0 voor. Met een 60-finish hield ook Waites zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Met een knappe 95-finish in 15 darts pakte Unterbuchner zijn eerste set. De heren gingen pauzeren met een stand van 5-1.

In de zevende set werd begonnen door de Duitser, maar werd meteen gebroken door Waites. Waites miste een 66-finish om de break te verzilveren, met een 50-finish brak Unterbuchner terug. Met een 180’er brak Waites met een 17-darter wederom en via D18 bereikte de Engelsman opnieuw de Lakeside finale, na een simpele 6-1 overwinning!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Scott Waites: 85,30 / 35,19%
Michael Unterbuchner: 83,23 / 21,05%

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.