Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Scott Waites verslaat Whitehead en gaat naar halve finales van Lakeside

Michael Unterbuchner werd de eerste halve finalist van Lakeside 2019. Wie werd zijn tegenstander. Conan Whitehead en Scott Waites speelden tegen elkaar. Een wedstrijdverslag van die partij is hier terug te lezen.

De bull werd gewonnen door Scott Waites en mocht de partij beginnen tegen Whitehead. Waites begon spectaculair door de eerste leg met een 100-finish in 12 darts te pakken. Met een 68-finish wist Waites te breaken, maar verzilverde de break niet. Met een 14-darter brak Whitehead terug en hield zijn eigen leg in 15 darts voor 2-2. In de beslissende set begon Whitehead met twee keer met 140, maar door drie geweldige beurten van Waites pakte hij alsnog de set; 140-180-66!

Whitehead begon sterk aan zijn eigen set, want met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Waites 5 darts op de dubbel om er 1-1 van te maken, met een 76-finish brak Whitehead naar 2-0. Met een 19-darter hield de Engelsman zijn eigen leg en kwam op 1-1 in sets.

In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg gooide Whitehead een geweldige 154-finish en brak daarmee naar 2-1. Waites miste in de vierde leg tops voor een 117-finish voor de rebreak, met een 64-finish pakte Whitehead de set en ging de pauze in met een 2-1 voorsprong in sets.

Waites kwam sterk uit de pauze want hij wist zijn landgenoot meteen in de eerste leg te breaken met een 76-finish. De break werd verzilverd met een 13-darter. Met een 13-darter kwam ‘The Barbarian’ terug naar 2-1. In de vierde leg miste Whitehead een 106-finish voor de rebreak, Waites gooide D18 en kwam daarmee op 2-2 in sets.

Whitehead wist in de vijfde set Waites meteen te breaken met een 13-darter. In de tweede leg miste Whitehead een 80-finish om de break te verzilveren, met een 14-darter brak Waites terug. In de vierde leg miste Whitehead 4 darts om wederom te breaken, via D18 hield Waites zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste Whitehead wederom darts op de dubbel, via D5 kwam ‘Scotty 2 Hotty’ op een 3-2 voorsprong in sets.

De zesde set werd door Whitehead begonnen. Waites kreeg in de eerste leg meteen al 3 breakkansen, maar die bleven onbenut waardoor Whitehead alsnog op 1-0 kwam. Met een 101-finish in 12 darts hield Waites zijn eigen leg voor 1-1. Met zijn tweede 12-darter op een rij brak de Waites naar 2-1 en met een 68-finish pakte hij de set; 4-2!

Na de pauze mocht Waites aan set 7 beginnen, maar Whitehead brak gelijk met een 64-finish. Met een 16-darter werd de break verzilverd. Met een 13-darter kwam Waites terug naar 2-1. In de vierde leg miste Waites 3 darts op D18 voor de rebreak, Whithead gooide 102 uit en kwam terug tot 4-3 in sets.

In de eerste leg van set 8 miste beide heren dubbels. Uiteindelijk brak Waites via D5 naar 1-0. De break werd verzilverd met een magistrale 142-finish. Whitehead miste in de derde leg een 3 darts om zijn eigen leg te houden. Via tops pakte Waites de 5-3 overwinning in sets en zien we hem wederom terug in de halve finales van Lakeside!