Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Scott Williams

Scott Williams stunt: zonder tourkaart naar toernooizege

Scott Williams heeft voor een daverende verrassing gezorgd in Niedernhausen: de Engelsman won, zonder tourkaart, Players Championship 17.

Hoe verging de dag?

Na een zinderende finale op de dinsdag verschenen er op de woensdag gewoon weer 128 spelers aan de oche, strijdend om de titel. Michael Smith leek het PDC-circuit in zijn greep te hebben, maar na 23 achtereenvolgende overwinningen op de vloer kwam er toch een einde aan zijn hegemonie. Simon Whitlock versloeg de Engelsman met 6-2 in de laatste 32.

Eerder op de dag stond er ook een herhaling van de spannende halve finale van de Dutch Open op het programma: Jelle Klaasen vs Thibault Tricole. De Fransman nam wraak en won dit keer, waarna hij ook nog van Stephen Bunting wist te winnen. Ook John Henderson en Steve Beaton kenden, net als op de dinsdag, een sterke dag: beide mannen haalden de laatste 16. Broodnodig in de race om hun tourkaart te behouden. Ook Mike de Decker deed met het behalen van de kwartfinales goede zaken.

Toch was het niet de Belg die de verrassing van de dag was. Scott Williams, de nummer één van de Challenge Tour en dus niet in het bezit van een tourkaart, schopte het helemaal tot de finale. Na overwinningen op Gary Blades (6-3) en Danny Baggish (6-4) was Jonny Clayton met 6-5 de pineut. Ook John Henderson (6-3), Rob Cross (6-4) en Chris Dobey (7-4) werden verslagen, waardoor zijn eerste finale op het hoogste niveau een feit was. Hij kwam hier Nathan Aspinall als tegenstander tegen. ‘The Asp’ haalde al zijn derde finale van het jaar. Tegen Darius Labanauskas en Maik Kuivenhoven kwam hij goed weg (6-5), waarna ook Rowby-John Rodriguez (6-2), Jim Williams (6-5), Mike de Decker (6-2) en Kim Huybrechts (7-4) werden verslagen.

Finale

Nathan Aspinall mocht dan wel de meest ervaren van de twee zijn, maar op basis van vandaag was het moeilijk een voorspelling over de finale te doen. Williams was bij vlagen briljant. Met legs in 16 en 17 pijlen kwam hij ook snel op 2-0, maar drie legs later was het toch ‘The Asp’ die de voorsprong greep. Beide mannen volgden dit met een 15-darter, waarna Williams het heft in handen nam. Met legs in 14 en 12 veroverde hij de voorsprong, waarna hij in zijn eigen leg profiteerde van vijf missers op de dubbels van Aspinall. Met een 19-darter kwam hij op 7-4: het sprookje leek werkelijkheid te worden. Het was ook te zien dat hij dit besefte, want de eerste vijf matchdarts werden nog gemist. Aspinall kwam echter niet dichterbij dan 7-5: in de 13e leg van de wedstrijd kon Williams zijn handen in de lucht steken. Zonder tourkaart een Players Championship winnen, het is niet veel spelers gegund: de Engelsman treedt in de voetsporen van Krzysztof Ratajski.

Nathan Aspinall: 86.5 / 24%
Scott Williams: 91.79 / 32%

Nederlanders

Maar liefst 14 Nederlanders wisten vandaag hun openingswedstrijd te winnen, maar slechts twee van hen overleefden wedstrijd nummer twee. Danny Noppert verloor bij de laatste 32 van Martin Lukeman, terwijl Dirk van Duijvenbode wederom de beste van onze landgenoten was. In de kwartfinale verloor hij met 6-2 van Chris Dobey. ‘Titan’ had in zijn eerste wedstrijd van de dag nog een gemiddelde van 109.98 genoteerd tegen Robert Owen (6-0).

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-2 Mike de Decker
Kim Huybrechts 6-0 Peter Wright
Chris Dobey 6-2 Dirk van Duijvenbode
Scott Williams 6-4 Rob Cross

Halve Finales
Nathan Aspinall 7-4 Kim Huybrechts
Scott Williams 7-4 Chris Dobey

Finale
Scott Williams 8-5 Nathan Aspinall

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *