Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Scott Williams

Scott Williams wint vierde Challenge Tour-titel

Scott Williams heeft zijn vierde Challenge Tour-titel in zijn carrière gepakt. De Engelsman won de finale met 5-2 van Thibault Tricole, die zijn allereerste PDC-finale bereikte. Lees hier meer.

Challenge Tour 20

Het laatste Challenge Tour-toernooi van het weekend werd gestart met 162 spelers. Jurjen van der Velde, die zaterdag zijn tweede titel pakte, verloor zondag in zijn eerste wedstrijd met 5-1 van Karel Sedlacek. Dit gold ook voor Kenny Neyens en Stephen Burton. De overige spelers aan de top van de ranking, Scott Williams, Robert Owen, Danny van Trijp en David Pallett, wisten allemaal de laatste 32 te bereiken. Dit was het eindstation voor Owen en Van Trijp.

Kon Pallett deze kans pakken om dichterbij de top 3 te komen? Dat was het geval. De Engelsman bereikte de kwartfinales, waarin hij Thibault Tricole trof. Opnieuw een kwartfinale voor de Fransman. Ook Amerika en Hong Kong werden vertegenwoordigd in de kwartfinales. Uiteindelijk waren het Dan Read, Scott Williams, Owen Roelofs en Thibault Tricole die de halve finales bereikten. Na een 5-3 overwinning op Pallett wist Tricole ook Roelofs met 5-2 aan de kant te zetten. In de andere halve finale was Williams met 5-1 te sterk voor Read.

Thibault Tricole begon scherp aan de finale. Williams miste drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna de Fransman meteen een break plaatste met een 126-finish. De break werd ook verzilverd dankzij een 96-finish. Daarna ging het qua scores flink bergafwaarts voor ‘The French Touch’. Hij kreeg in de volgende 5 legs slechts één pijl op de dubbel die mis ging. Met vijf legs op een rij (18,16,17,14 en 19 darts) pakte ‘Shaggy’ zijn vierde Challenge Tour-titel van het jaar!

Scott Williams: 91,00 / 42%
Thibault Tricole: 77,89 / 50%

Nederlanders

Slechts één Nederlander bereikte de kwartfinales, Owen Roelofs. Hij versloeg o.a. Scott Marsh en Danny Lauby. Gian van Veen eindigde het weekend met een plaats bij de laatste 16. Voor Carlo van Peer, Jeroen Mioch, Danny van Trijp en Martijn Dragt was de laatste 32 het eindstation.

Order of Merit

Scott Williams heeft met zijn vierde titel de voorsprong nog meer uitgebreid. Het verschil tussen hem en de nummer twee Robert Owen is nu 3750 pond en is praktisch niet meer in te halen. De kans is dus groot dat we Williams in november gaan zien op de Grand Slam of Darts. Owen en Danny van Trijp hebben voorlopig een WK-plek en een tourkaart voor de aankomende twee jaar in handen. Het laatste weekend met de laatste 4 toernooien staat gepland op 15 en 16 oktober.

  1. Scott Williams 9350
  2. Robert Owen 5600
  3. Danny van Trijp 5550
  4. Stephen Burton 5000
  5. Jurjen van der Velde 4850
  6. Karel Sedlacek 4750
  7. David Pallett 4650
  8. Christian Kist 3950
  9. Kenny Neyens 3750
  10. Andy Jenkins 3350
Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *