Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ryan Searle

Searle slaat meteen toe en grijpt eerste Players Championship-titel 2023

Ryan Searle heeft op het eerste Players Championship-toernooi van 2023 de titel gepakt. ‘Heavy Metal’ was in de finale te sterk voor Jamie Hughes: 8-4.

Hoe verging de dag?

Er stonden in januari al heel wat toernooien op de planning, maar vandaag ging het nieuwe seizoen dan definitief van start: 128 spelers kwamen opdraven voor het eerste Players Championship-toernooi van het jaar. De nummers twee en drie van de wereld kenden echter meteen een valse start. Peter Wright werd met 6-2 weggespeeld door Steve Beaton, terwijl Michael van Gerwen zich in een beslissende leg verslikte in een uitstekend spelende Geert Nentjes (6-5). Damon Heta ging wel door met waar hij vorig jaar gestopt was: met een gemiddelde van 108.65 startte hij spectaculair.

Luke Humphries liet een ronde later zien dat het nog beter kan. Met een gemiddelde van 119.15 liet hij de PDC zien dat hij absoluut goed genoeg is voor de Premier League, terwijl Callan Rydz bij de laatste 32 een gemiddelde van 111.06 noteerde. Voor wereldkampioen Michael Smith was de laatste 16 zijn eindstation: ‘Bully Boy’ ging verrassend onderuit tegen Jamie Hughes.

Diezelfde Jamie Hughes bevond zich aan het einde van de dag in de finale. Het rijtje van spelers die hij versloeg was indrukwekkend: na Joe Cullen (6-5), Connor Scutt (6-3) en Chris Dobey (6-5) versloeg hij bij de laatste 16 dus Michael Smith (6-3). Callan Rydz volgde (6-4), waarna hij in de halve finale won van dé verrassing van de dag, Dylan Slevin (7-2). Ryan Searle was de tweede finalist. ‘Heavy Metal’ begon met zeges op twee Duitsers (Daniel Klose werd met 6-3 verslagen, Florian Hempel met 6-1), waarna ook Keegan Brown (6-5) en Luke Humphries (6-4) klop kregen.

Finale

Ryan Searle wist de afgelopen drie jaar elk jaar een titel te winnen, terwijl Jamie Hughes het tot nu toe met één PDC-titel uit 2019 moest doen. ‘Yozza’ hoopte daar vandaag eindelijk één aan toe te voegen en met legs in 15 en 13 pijlen was de start ook goed. Het woord was hierna echter aan Searle. De nummer 15 van de wereld deelde klap na klap uit aan zijn tegenstander. Zes legs op rij gingen naar ‘Heavy Metal’. Hughes vond hierna eindelijk een antwoord, maar door een leg later kostbare dubbels te missen leek zijn kans op de titel verdwenen. Hughes won nog een leg, maar daarna was het woord weer aan Searle. Met een 16-darter greep hij de titel: zijn vierde in vier jaar. Kan hij dit jaar voor het eerst minimaal twee toernooien in één jaar winnen?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Ryan Searle: 100.75 / 44%
Jamie Hughes: 93.07 / 31%

Nederlanders

Maar liefst 23 Nederlanders begonnen op zaterdagmiddag aan het nieuwe PDC Pro Tour-seizoen. 12 hiervan overleefden de eerste ronde, vier bereikten de laatste 32. Jurjen van der Velde, die aan zijn eerste toernooi als tourkaarthouder begon, maakte indruk: door Ricky Evans, Raymond van Barneveld en Steve Beaton te verslaan haalde hij de laatste 16. Ook Danny Noppert verloor bij de laatste 16 (Daryl Gurney was met 6-2 te sterk), terwijl Richard Veenstra bij de laatste 32 zijn meerdere moest erkennen in Dave Chisnall (6-2). Dirk van Duijvenbode kwam het verst van onze landgenoten: in de kwartfinale verloor hij in een beslissende leg van Ryan Searle (6-5).

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Searle 6-5 Dirk van Duijvenbode
Jonny Clayton 6-1 Dave Chisnall
Jamie Hughes 6-4 Callan Rydz
Dylan Slevin 6-5 Daryl Gurney

Halve Finales
Ryan Searle 7-4 Jonny Clayton
Jamie Hughes 7-2 Dylan Slevin

Finale
Ryan Searle 8-4 Jamie Hughes

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Searle slaat meteen toe en grijpt eerste Players Championship-titel 2023