Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Sebastian Bialecki

Sebastian Bialecki debuteert op PDC WK

Het topjaar van Sebastian Bialecki duurt voort: de jonge Pool mag in december debuteren op het PDC WK, nadat hij dit jaar ook al de kwartfinale op de UK Open haalde.

De PDC heeft dit jaar de kwalificatietoernooien voor Zuid/Oost Europa en Oost Europa samengevoegd tot één groot toernooi. In Oostenrijk verzamelden 74 spelers zich om te gaan strijden voor een plekje op het WK. Vier spelers met een tourkaart verschenen aan de oche: John Michael en Zoran Lerchbacher vlogen er echter al bij de laatste 64 uit. Radek Szaganski moest een ronde later zijn meerdere erkennen in Patrick Tringler (6-1).

Rusty-Jake Rodriguez bleef er het langste in. In navolging van zijn broer Rowby-John hoopte hij ook dit jaar weer het WK te halen, maar in de halve finale eindigde zijn droom. Sebastian Bialecki, de jonge Pool, versloeg hem met 6-4. Eerder dit jaar haalde hij nog de kwartfinale op de UK Open, nu mocht hij het in de finale op gaan nemen tegen Christian Gödl voor een WK-plek. Gödl, die een aantal jaren geleden maar nipt een tourkaart misliep, verraste door de eindstrijd te halen.

De Oostenrijker begon sterk aan de finale en nam brutaal een 3-1 voorsprong, maar hierna nam Bialecki het initiatief over. Met legs in 20, 15, 18 en 16 bracht hij de stand op 5-3. Gödl deed nog wat terug, maar met legs in 16 en 15 pijlen trok de Pool de wedstrijd over de streep. ‘Bolt’, zoals zijn bijnaam luidt, zal zo zijn debuut mogen maken op het PDC WK.

Uitslagen

Kwartfinales
Sebastian Steyer 6-4 Vitezslav Sedlak
Christian Gödl 6-2 Sergio Krassen
Sebastian Bialecki 6-4 Alexander Masek
Rusty-Jake Rodriguez 6-3 Romeo Grbavac

Halve Finales
Christian Gödl 6-3 Sebastian Steyer
Sebastian Bialecki 6-4 Rusty-Jake Rodriguez

Finale
Sebastian Bialecki 7-4 Christian Gödl

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *